Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Diablo II przez internet chodzi na xp a na 7 nie.

tomson2525

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam może mi ktos wyjaśnić dlaczego diablo 2 lod nie chodzi na Windows 7 przez internet. Miałem stary komputer z windowsem xp i diablo normalnie chodziło. Gdy komp padl zainstalowalem na laptopie brata gdzie był Windows 7 i nie moglem grać przez internet. Później zainstalowalem na laptopie siostry z windows xp i chodzilo a jak zrobiłem formata i zmieniłem system na Windows 7 nie chodzilo przez neta. Z gory dziekuje za odpowiedź.

Opublikowano (edytowane)

można tu poruszyć 2 kwestie

1.czy masz oryginalne diablo i chciałeś pograć na battle.net

2.albo może crackowane i na realm

Edytowane przez ajsonnn
b6yo.png

Opublikowano

Orginalne. Na windowsie xp normalnie gralem z kolego na battle.net a na 7 nawet sie nie pathowalo. po zainstalowaniu gry wygląda to tak jakbym zainstalował zwyklego pirata.

Opublikowano

to sam wgraj patcha i zobacz co się stanie

jest jeszcze ocja aby włączyć to w kompatybilnym systemem win xp sp3

b6yo.png

Opublikowano

Orginalne. Na windowsie xp normalnie gralem z kolego na battle.net a na 7 nawet sie nie pathowalo. po zainstalowaniu gry wygląda to tak jakbym zainstalował zwyklego pirata.

Czyli dokładnie co się dzieje? Wyskakuje jakiś błąd? Nie możesz się połączyć z BN ?

Opublikowano

Uruchamiam gre i nie moge sie połączyć z battle.net i w ogole nic sie nie moze spaczowac tak jakby gra byla piracka. Na xp gra działała poprawnie. Próbuje wlaczyc batle.net i wyskakuje blad ze nie można połączyć z serwerem albo ze klucz juz jest uzywany. Nie moge wam teraz powiedziec bo nie mam ostatnio dostępu do komputeru i raczej w najblizszym czasie nie będę mial, a ten post pisze z komorki bo chce wiedzieć na przyszlosc.

• 4 tygodnie później...
Budowniczy
Opublikowano

Trzeba ściągnąć, jak najpotrzebniejsze i jak zarazem najnowsze patche do Diablo II :P

Mi to pomogło, gdy tak zrobiłem :)

Pozdrawiam,

efx.