Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Stawianie serwera na routerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

otóż mam problem aby postawić serwer na routerze Tp-link.Widziałem pare poradników jak postawić serwer ale niestety mam nowy router Tp-link i mam całkowicie inne menu więc nie wiem w co kliknąć.Czy wiecie może co zrobić ?Model routera:

Tp-link Wireless N ADSL2+ Moderm Router 150Mbps

xxx

Opublikowano

Tylko że jeszcze go nie postawiłem serwera... coś tam trzeba ustawić nowy serwer czy coś na routerze a zakładki Port Forwarding nie mam.Wszystko jest po polsku. nic podobnego nie znalazłem niestety.

xxx

Opublikowano

@Refresh

OK udało mi sie postawić serwer no hamachi bez męczenia się w routerze ale niestety nikt nie może na niego wejść.Próbowałem za pomocą portmap odblokowałem zapore i nic wreszcie dałem serw na hamachi ale niestety kolega nie ma hamachi i nie może go ściągnąć więc nie może grać na moim serwie

xxx

Opublikowano

Win + R by otworzyć "Uruchamianie"

cmd = Otwarcie konsoli

ipconfig = Sprawdzenie IPv4 = IP wewnętrzne

W serwer proporties adres IPv4,

W routerze znajdź NAT w różnych zakładkach, tam odblokuj port na tym IPv4 oraz ustaw pierwszy startowy port na 25565, a końcowy na 25566.

Powinno działać ;]

Opublikowano

1.Wpisz w google: <model routera> Port forwarding.
2.Jeśli to nie pomaga to wyłącz zaporę systemową i w panelu sterowania odblokuj porty. (Jest poradnik na MPC,poszukaj)
3.Jeśli opcje powyżej nie działają,użyj portmap.
Nie rób wszystkiego na raz,bo to nie zadziała.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...