Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem wczoraj konto do SBOTA od jednego pana który posiada gg o numerze: 18470295 , pan uprzejmy, podał swój wiek na 29 lat. Spytałem czy ma konto na allegro odparł ze nie ma i na uwiarygodnienie siebie napisał ze sam został kiedyś okradziony na kwotę 250 złotych. Spytałem o numer telefonu napisał ze brat wziął telefon zagranice i ma sama kartę sim. No nic poprosiłem o dane na które mam wysłać kasę podał w 3 sekundy ! A najlepsze jest to ze napisał ze jest uczciwy i nie interesują go takie drobiazgi w wysokości 25 zł. Dzisiaj zrobiłem sobie nowe gg napisałem ze kupie konto działanie było dokładnie takie samo. I teraz nie wiem co mam zrobić ? No bo jak by nie patrzeć 25 zł drogą nie chodzi.

Opublikowano

Nie bierz w ogóle udziału w tej transakcji. Najlepiej poprzez allegro bo jakby Cię okradł to masz szansę go pozwac.

Widzę że chcesz kupic konto do sbota. Musiałbym zobaczyc czy ja mam swoje, bo nie korzystam i mógłbym sprzedac ;-)

Sex, alkohol, mordobicie...

ruSRO: Apec

acc: Наступение - 9x

Rouge/Cleric

Opublikowano

Kupiłem wczoraj konto do SBOTA od jednego pana który posiada gg o numerze: 18470295 , pan uprzejmy, podał swój wiek na 29 lat. Spytałem czy ma konto na allegro odparł ze nie ma i na uwiarygodnienie siebie napisał ze sam został kiedyś okradziony na kwotę 250 złotych. Spytałem o numer telefonu napisał ze brat wziął telefon zagranice i ma sama kartę sim. No nic poprosiłem o dane na które mam wysłać kasę podał w 3 sekundy ! A najlepsze jest to ze napisał ze jest uczciwy i nie interesują go takie drobiazgi w wysokości 25 zł. Dzisiaj zrobiłem sobie nowe gg napisałem ze kupie konto działanie było dokładnie takie samo. I teraz nie wiem co mam zrobić ? No bo jak by nie patrzeć 25 zł drogą nie chodzi.

Dane do przelewu = masz adres i wszystko. Jedź do niego jak nie jesteś pełnoletni to najlepiej z rodzicami <możesz go postraszyć> ^^ Jak Cie zobaczy to się posra w gacie i jeszcze będzie musiał zwracać za podróż :)

Jaki nick na forum, podaj dowody (archiwum allegro) to się nim zajmiemy.

sygna1o.jpg

Opublikowano

jak to co to jest 25 zl ? 25zl tu 25 zlotych tam i taka szuja zarabia kase najlepiej wydrukuj sobie rozmowe na gg i zrób wydruk przelewu na jego konto i wal nawet na psy niska szkodliwos społeczna ci powiedza ale może rodzice mu wjebią jeśli to jakiś szczyl heheh

Opublikowano

kuwa, ludzie 25zł, co to jest? Ja 500zł moge mieć w kazdej chwili i o każdej porze, człowieku ogarnij...

ty to jak masz tak dużo kasy to możesz oddać za niego ;] napisz na gg 2586294 to ci podam dane ;]

Opublikowano

Dane do przelewu = masz adres i wszystko. Jedź do niego jak nie jesteś pełnoletni to najlepiej z rodzicami <możesz go postraszyć> ^^ Jak Cie zobaczy to się posra w gacie i jeszcze będzie musiał zwracać za podróż :)

Jaki nick na forum, podaj dowody (archiwum allegro) to się nim zajmiemy.

Koleś ma nick na forum Koran allegro konta niby nie posiada. Ja jestem z Krakowa on z Łodzi a mam te przelewy to jak ktoś by mi mógł to przybliżyć jak pociągnąć go do odpowiedzialności byłbym wdzieczny

Opublikowano

gdyby z 4 osoby sie zglosily na policje z dowodam ze ten typ wyludza pieniadze od ludzi to mozna by cos zdzialac, fakt faktem ze by dostal pewnie w zawieszeniu albo jakas nieduza grzywne ale zawsze by mu to dziubek przymknelo

:)

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

@2up

używaj opcji edytuj

@topic

według mnie nic mu nie możesz zrobić, wysłałeś kasę dobrowolnie, nieudowodnisz, że to on pisał z tego gg, tak samo ty mógłbyś pisać i podać numer konta Twojego kolegi, my Ci wierzymy, ale policja nic z tym nie zrobi, do tego jeżeli chodzi o 25 zł

Opublikowano

@2up

używaj opcji edytuj

@topic

według mnie nic mu nie możesz zrobić, wysłałeś kasę dobrowolnie, nieudowodnisz, że to on pisał z tego gg, tak samo ty mógłbyś pisać i podać numer konta Twojego kolegi, my Ci wierzymy, ale policja nic z tym nie zrobi, do tego jeżeli chodzi o 25 zł

No to jeszcze chyba gorzej bo działali w jakieś tam grupie 2 osobowej która jakoś tam niby była zorganizowana ^^ Ale nic przynajmniej ostrzegłem innych.

Opublikowano

@up

Nie wiem po co w takie sprawy wchodzic. ja tylko bym to przez allegro robil. jakby mnie owalil to do sadu i sprawa.

Chociaz powiecie o 25zl? a jak z 10 osob tak owalil? 250zl na tydzien. 2tyg-500zl to niektorzy emeryci maja po 400zl na miesiac ;p

Napisz mi na pm jakies dowody na tego korana z gg jakies archiwum albo cos jak znajdziesz to pogadam z innymi.

Pozatym regulamin mpc forum mowi i daje dobre wskazowki zeby nie zamieniac i nie kupowac rzeczy/przedmiotow od nie zaufanych ludzi..

@EDIT

down.

To internet. Nie każdy wygląda na tego kim jest. Nie ma zlituj synku :)

sygna1o.jpg

Opublikowano

@up

Nie wiem po co w takie sprawy wchodzic. ja tylko bym to przez allegro robil. jakby mnie owalil to do sadu i sprawa.

Chociaz powiecie o 25zl? a jak z 10 osob tak owalil? 250zl na tydzien. 2tyg-500zl to niektorzy emeryci maja po 400zl na miesiac ;p

Napisz mi na pm jakies dowody na tego korana z gg jakies archiwum albo cos jak znajdziesz to pogadam z innymi.

Pozatym regulamin mpc forum mowi i daje dobre wskazowki zeby nie zamieniac i nie kupowac rzeczy/przedmiotow od nie zaufanych ludzi..

Wyglądał na wiarygodną osobę która naprawdę nie miała zamiaru mnie okraść...ale się tak stało. Znaczy jakie dowody ?

Opublikowano

screeny mu daj, bo skopiowane archiwum możesz zmienić.

tak, jeżeli owalił kilka osób to mógł trochę na tym zarobić, ale nie oszukujmy się, cały świat w silka nie gra, jak nakradnie na tym całym "przedsiębiorstwie" nawet te 150 zł to gz dla niego.

w każdym razie, złodziej to złodziej i liczę, że dopadnie go kara ;)

Opublikowano

screeny mu daj, bo skopiowane archiwum możesz zmienić.

tak, jeżeli owalił kilka osób to mógł trochę na tym zarobić, ale nie oszukujmy się, cały świat w silka nie gra, jak nakradnie na tym całym "przedsiębiorstwie" nawet te 150 zł to gz dla niego.

w każdym razie, złodziej to złodziej i liczę, że dopadnie go kara ;)

Mam ss`owac cala rozmowę ?

Opublikowano

a ja ci powiem zebys dal sobie spokoj...

Z policja czy innymi organizacjami nic nie zrobisz.... Policja moze wkroczyc gdyby tranzakcja odbywala sie poprzez np. allegro...

W innym wypadku np. takim jak twoj.. Moze policja posadzic ciebie nawet o "wyludzenie" pieniedzy.... rozmowa na gg nic ci nie da bo moze byc sfalszowana (co jest proste).. a slowo vs. slowo ci nie pomoze

krocej: nic nie zrobisz

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

Niech Ci da adres to możesz mu później wpierdolić. ^_^

Ale tak na prawdę to tak jak wyżej napisali, nie bierz udziału w tej transakcji tylko zrób to przez allegro. ;)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Stary odpuść sobie mnie koleś opierdolił na 250zł bo kupowałem wizza ...też mi się wydawało że spoko koleś , ale zaryzykowalem i mam za swoje teraz juz tylko przez allegro kupuje...naszczescie jestem pełnoletni i mam dobrych kumpli...a on głupi podal dobry adres i mieszkal nawet niedaleko obok nas... to znaczy 80km gdzies tak... i zawitalismy u niego... okazalo sie ze to 14 letnie dziecko i rodzice mi oddali 400zł za to zebym na jego rodzicow nie poskarzyl w sadzie.. :P ale na twoim miejscu jak nie znasz adresu zamieszkania to nic nie zrobisz... gorzej mozesz nawet ty wpasc ze cos zrobiles... :) wiec daj sobie spokoj pozdro :)