Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Spadające drabiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pozdrowienia

Jak w temacie....

Na serwerze mam kopalnie. Jak to w kopalniach mc na ścianach są drabiny. No i one raz na pewien czas spadają - odlepiają się od ścian i lecą na samo dno. Wszystkie. Reset kopalni tego nie powoduje. Wylać wody w ramach tego cuboidu się nie da. Gracz, który usiłuje je skuć nie daje rady - (no permission). A one spadają aż miło.

Jakieś pomysły?

Opublikowano

1.) W konsoli nic nie wywala.

2.) MineResetLite mam najnowsze.

3.) Na serwerze jest 6 kopalni a tak się dzieje tylko w dwóch - za to w tych dwóch we wszystkich szybach

4.) Resetowałem te kopalnie chyba po 20 razy każdą (z ręki: /mrl reset ...) i ani razu drabiny nie poleciały. Poleciały za to 10-15 minut później bez uchwytnej przyczyny.

P.S. Spadają również drabiny, które wystają poza poziom kopalni - ponad cuboid, który się resetuje :s

Opublikowano

ja pierdziele... skoro wlaczyles ze maja spadac to co sie dziwisz ze spadaja? :D pewnie masz craftbooka.... wylacz spadajaca drabinki i tyle :) ale nie wiem po co, ta opcja jest fajna

better-physics:
enable: true
falling-ladders: true

Zmian co potrzebujesz na false i po sprawie..

PS. Tak to jest jak sie pobiera te wszystkie lipne paczki z forum jak mpc... a nie sie robi samemu...

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Karolina:

Nie pobieram paczek - ani stąd a znikąd

Nie mam craftbooka!

Zerknij wyżej - napisałem, że część drabin w innych kopalniach mi nie spada - nie uważasz, że przy globalnym ustawieniu pluginu (jakiegokolwiek) sypałyby się wszystkie?

CZYTAJ NAJPIERW!

Opublikowano

to bug MC niestety, drabinki są na pograniczu chunków i podczas gdy nikogo tam nie ma w promieniu renderowania one się "odlepiają" tak jest ze wszystkim co wisi na ścianie :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...