Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][AUTORSKI] tnhtPL - Zablokuj /?, /pl i /help

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

lHkdbFE.png

Witam, chciałbym wam przedstawić drobny plugin do Bukkit, jest to plugin na blokowanie komend typu /pl /help /?.

Nie jest to skomplikowany plugin, ale dla większości stwarza on problem oraz nie widziałem podobnego na forum(może jestem ślepy).

Komendy jakie blokuję to:

/pl

/?

/help

/plugins

/ver

/version

Link do Pluginu tnhtPL:

http://www.mediafire.com/?56kuppnn5s5mc56

Skan:

WBf2rBa.png

Zablokowałem komendę /help, ponieważ znajduję się tam również lista pluginów jak i /?. Jeśli ktoś sobie będzie życzył to mogę mu zrobić indywidualnie komendę /pomoc, pod którą zamieścimy wszelkie informację.

Uprawnień brak.

Aby zablokować /plugins dopisz linijke podaną na dolę do uprawnień gracza:

- -bukkit.command.plugins 

Pozdrawiam...

Opublikowano

Według mnie nie przydatne, można to samo zrobić w CustomCommands / MyCommand i nie trzeba zaśmiecać sobie plików wgrywając kolejny plugin :)

Opublikowano

MyCommand/CustomCommands są bardzo pobugowane i wielu przypadkach wyświetlają dużo błędów, więc po co zaśmiecać sobie takimi pluginami ? Nie lepiej zainstalować ten i mieć kilka czystych linijek?

Opublikowano

A dodał by możliwość ustawienia pluginów które nie istnieją np: po wpisanie komendy /pl i /plugins wyświetlało by sie takie coś:
- '&fPlugins (3): &aDobraZabawa&f, &aDuzoPrzyjaciul&f, &aMilaAdministracja'

A po wpisaniu /? takie coś:
- '&e--------- &fPomoc: wszystkim (1/1) &e--------------------'
- '&7Oto lista plaginow.'
- '&6DobraZabawa: &fZeby wszyscy dobze sie bawili'
- '&6DuzoPrzyjaciul: &fBo bez nich bylo by nudno'
- '&6MilaAdministracja: &fBy sie fajnie gralo'

A po wpisanie /ver i /version:
- '&fThis server is running M@tBukkit version 2.0'

I to by był taki trool.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Nie potrzebnie się męczyłeś tworząc ten plugin, ponieważ jest już plugin NoPl, który spokojnie wystarcza. Ale plugin dobry, nie ma problemów, polecam.

Opublikowano

@up

Niby, tak ale ja nie ufam pluginą z internetu :) Nie wszystkie są takie jakbym chciał, a w dodatku tutaj mogę sobie wszystko skonfigurować. Autorski to autorski :)

Opublikowano

MyCommand/CustomCommands są bardzo pobugowane i wielu przypadkach wyświetlają dużo błędów, więc po co zaśmiecać sobie takimi pluginami ? Nie lepiej zainstalować ten i mieć kilka czystych linijek?

Pierwsze słyszę.. Może customcommands trochę jest i tu ci przyznam rację, ale MyCommand nie ma żadnych bugów (no chyba, że coś pokombinujesz to będą). Dobrze skonfigurowany MyCommand i żadnych błędów nie wyświetla, więc nie wiem o czym ty piszesz, a plugin nie zaśmieca bo można też inne komendy zrobić, a w twoim nie zrobisz przykładowo komend typu /pvp /warpy czy coś :)

Opublikowano

Niektórzy nie potrzebują MyCommand, dlatego daje im możliwość wyboru mojego pluginu, nikt nikogo nie zmusza do użycia tnhtPL :)

Opublikowano

Twój pierwszy plugin? Prosty, ale nie kilku osób przydatny. Zobaczymy jak Ci wyjdzie kolejny plugin.

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Wgl nie przydatny plugin.

Wystarczy dodać odpowiednie permissie do grup.

-bukkit.command.version
-bukkit.command.help
-bukkit.command.plugins

Masz do mnie sprawę? Pisz PW!

Opublikowano

Wgl nie przydatny plugin.

Wystarczy dodać odpowiednie permissie do grup.

-bukkit.command.version
-bukkit.command.help
-bukkit.command.plugins

Nie zapominaj że wiele osób nie potrafi poprawnie skonfigurować uprawnień :) Ten plugin jest dla totalnie zielonych ludzi jeśli chodzi o bukkit, spigot itd :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...