Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyjazd do Niemiec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do Was pytanie...

W ten wtorek miałem zaplanowany wyjazd do Niemiec do taty gdzie on pracuje. Mam 17lat i tu jest problem...

Paszport miałem ważny tylko do marca i tego nie sprawdziłem, a teraz już nie wyrobie nowego. Czy mogę jechać na tym lekko przeterminowanym dokumencie i zabrac ze sobą ważną legitymacje? Jaka jest regulacja prawna tego? Oczywiście wiem ze rzadko zdarza sie kontrola graniczna, ale gdyby to rznać głupa ze myslalem ze jest ważny czy lepiej powiedzieć jak było?

Opublikowano

zależy czym jedziesz, jak jechałem pociągiem to chyba sprawdzali (nie pamiętam dokładnie)

ogólnie możesz mieć problemy bez ważnego paszportu(to tak samo jakbyś go wgl nie miał)

lepiej zadzwoń do taty i zapytaj czy możesz tak jechać.

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Nie przekracza się granicy na nieważnym dokumencie, nawet małoletni muszą mieć dowody lub paszporty.

Nie radzę pchać się tam mimo że na przejściach granicznych nie ma już patroli ale możesz mieć problemy później, jak nie u nas to w Niemczech.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...