Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] "Sprawdzanie systemu plików na C:"

PanPrezesLiper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Mam problem, z którym nie potrafię sobie samemu poradzic. Otóż po włączeniu komputera pojawia mi się niebieski ekran z napisem:

4v5a.jpg

Po naładowaniu/sprawdzeniu już 3 z 3 poziomów zaczyna się sprawdzenie dziennika USN. Po sprawdzeniu jego poprawności czekam ok. 30 minut i nic się nie dzieje. Co może byc nie tak? Komputer coś jeszcze sprawdza i to po prsotu tak długo trwa czy to po prsotu zwykły błąd i zawieszenie się tego procesu? Dodam jeszcze, że w komunikacie jest napisane, że można to pominąc, jednak mimo naciskania różnych klawiszy nic się nie dzieje...

Osoby, które mi pomogą nagrodzę limitem like'ów przez 7 dni. Zależy mi na pozbyciu się problemu bez formatowania/zmieniania dysku.

Pozdrawiam PanPrezesLiper :-)

Opublikowano

To tak jest jak zasyfisz dysk, musisz czekać... a to, że ci nie działa zaden klawisz to wina klawiatury. ;)

xfbf.png

Jeżeli szukasz GM lub Grafika na swój serwer Metin2 to pisz smiało na pw.

Opublikowano

Jeżeli uda sie pominąć proces i zalogować do systemu to:

Start >>> Uruchom >>> cmd
- Wpisz fsutil dirty query C:
- Jeśli zwróci potwierdzenie, to zrób tak CHKNTFS /X C:. Ręczny reset kompa.
- Następnie CHKDSK /F /R C:, reset kompa, pozwól mu skończyć
- Na koniec fsutil dla sprawdzenia

1378331621-U719057.png

Opublikowano

To tak jest jak zasyfisz dysk, musisz czekać... a to, że ci nie działa zaden klawisz to wina klawiatury. ;)

Wyjdź z tego tematu, a najlepiej opusc ten dział i spróbuj sił w innych... Tak wina klawiatury, może jeszcze powiesz , że mam zasyfioną? Ty tak może masz jak żresz cały czas nad. Na dysku z 500 GB mam zapełnione z 250/300 GB, tak więc... Informatyk się znalazł :)

Opublikowano

Wyjdź z tego tematu, a najlepiej opusc ten dział i spróbuj sił w innych... Zasyfioną klawiaturę to masz może ty jak żresz cały czas nad. Na dysku z 500 GB mam zapełnione z 250/300 GB, tak więc... Informatyk się znalazł :)

Japierdole... nie chodzi mi o to, że masz zasyfioną klawiature, tylko o to, że niektóre klawiatury nie działaja poprawnie podczas uruchamiania systemu. Chciałem pomóc bo sam miałem taki problem nie dawno ale nie to nie, @2x up jak to na jedno wyjdzie

xfbf.png

Jeżeli szukasz GM lub Grafika na swój serwer Metin2 to pisz smiało na pw.

Opublikowano

Na początek odpal system z konsoli (F9 podczas startu systemu i wybierz konsole) , a w konsoli wydaj polecenie chkdsk c: i daj wynik w temacie.

Nie mogę nawet systemu włączyc... Mija 5 sekund i od razu jest ten komunikat. Inne pomysły/sposoby?

Opublikowano

Klawiatura może nie działać bo jest pod usb a starsze biosy takiej nie obsługują. Spróbuj poszukać w domu jakiejś ze złączem PS/2 ;)

Raczej to nie jest wina tego, że klawiatura jest pod USB, bo prędzej mu ponoć działała.

23562935567511174409.jpg

Opublikowano

zmień usb pod klawiaturę na którymś pominie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...