Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobic gre przeglądarkowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was,

Ostatni chciałem stworzyc gre przeglądarkową.
Wiec mam pytanie do was jakie porgramowanie mi sie

przyda przy powstanie takiej gry ??
I czy jak cos ktos przy tym pomógłby mi...Pisac w komentarzy jak i na PW. Dziekuje

Opublikowano

Ale to jest zależne od tego jaką grę chcesz. Tworzenie gry www jest dla ludzi którzy poznali w wysokim stopniu HTML, PHP, CSS, JS , ale również wiadomo że gra nie jest tylko od strony skryptów lecz grafiki i ona też jest kluczowa. Jeżeli nie masz zamiaru poświęcić na to ładne 2-3 lata nie bierz się lepiej za to ;)

Opublikowano

(Ja) Jak za cos sie zabieram to robie to do konca.

Nie przerywam nic w trakcie pracy...

Ale muszę tez przyznać ze mała pomoc przydałaby się :D

Opublikowano

No to na początku zacznij naukę HTML. Zajmie Ci to około 15 minut jeżeli nie jesteś tępy. Następnie przechodzisz w CSS=> to już 1,5h zabawy i potem JS około 2 godzin.

Gdy to znasz możesz zabierać się za PHP, ale to już lata nauki ;) Grafika to PS CS6 i ciśniesz aczkolwiek czym więcej jesteś w środowisku tego programu tym bardziej lepiej robisz grafikę ;)

Opublikowano

A nie lepiej jeżeli o grafikę chodzi narysować coś np. na kartce i przeskanować na komputer, a potem obrobić w ps? byłoby mu o wiele łatwiej (chyba że nie potrafi rysować, tym jesteś starszy tym gorzej wychodzi standardowo :D )

JAK TO USUNONDZ

oz63qx.jpg

Opublikowano

No to na początku zacznij naukę HTML. Zajmie Ci to około 15 minut jeżeli nie jesteś tępy. Następnie przechodzisz w CSS=> to już 1,5h zabawy i potem JS około 2 godzin.

Gdy to znasz możesz zabierać się za PHP, ale to już lata nauki ;) Grafika to PS CS6 i ciśniesz aczkolwiek czym więcej jesteś w środowisku tego programu tym bardziej lepiej robisz grafikę ;)

Powodzenia w opanowaniu JS w 2h ^^ To jest gorsze od php o czym tu mowa. Jeśli umiesz mysql, html i php jak sam pisałeś bez problemu możesz zrobić grę klikankę, jeśli coś więcej potrzebujesz js/jquery/nodejs coś do dynamicznego poruszania.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanko do was jak zrobic takie Ekwipunek jak jest np w gladiatusie ze zakładasz na sobie czy to jest Flash czy Java ??
I proziłbym o podanie jakis poradników które przydałybys sie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...