Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Netbeans IDE 7.3.1

DyeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pobrałem sobie program Netbeans IDE 7.3.1 po to by edytować kod źródłowy plików jar lecz uniemożliwia mi to ten program- pisze że plik jest tylko do odczytu (gdy nie jest na tylko do odczytu). Chce poprostu edytować angielskie wyrażenia na polskie bo jest to angielski plugin do minecraft.

proszę o pomoc

pozdrawiam

DyeR

Opublikowano

Heh, pisze że plik jest tylko do odczytu, bo jest. Nie możesz edytować plików jar od tak. Musisz sobie go zdekompilować

Opublikowano

hehehe mów mi jeszcze bo mam dreszcze ;D powiedz mi jak go zdekompilować xD

Opublikowano

hehehe mów mi jeszcze bo mam dreszcze ;D powiedz mi jak go zdekompilować xD

JD-GUI :)

Dekompilujesz i masz pliki.java Następnie tworzysz sobie nowy projekt i wrzucasz tam te pliki. Ten projekt dodajesz do build path projektu który go wykorzystuje.

Miałem raz przyjemność zetknąć się z dekompilacją/edycją pewnego pluginu i tak:

1. Większość pluginów jes opensource wpisz w google nazwapluginu github i pobierz sobie go.

2. Jak chcesz edytować plugin to musisz mieć wszystkie biblioteki które z niego korzystają co będzie lekkim problemem ;)

3. Jeśli masz chwilkę aby się pouczyć, lub chcesz edytować jedynie tekst w klasach to polecam : http://classeditor.sourceforge.net/ :)

Opublikowano

Po otworzeniu pliku .jar w winrar frazy są w pliku phrases.properties czy wystarczy to że wrzuce sobie ten plik na komputer spolszcze sobie go i potem wrzuce spowrotem ten spolszczony ??

@edit

a tym programem o nazwie JD-GUI da się spowrotem skompilować to co przedtem zdekompilowałem ?

Opublikowano

Po otworzeniu pliku .jar w winrar frazy są w pliku phrases.properties czy wystarczy to że wrzuce sobie ten plik na komputer spolszcze sobie go i potem wrzuce spowrotem ten spolszczony ??

@edit

a tym programem o nazwie JD-GUI da się spowrotem skompilować to co przedtem zdekompilowałem ?

lol :s

phrases.properties - wypakuj wszystko co tam jest, zedytuj ten plik i spakuj spowrotem używając kompresji zip ( zip == jar )

Nie zawsze spowrotem skompilujesz, powiedziałem, że trzeba mieć wszystkie biblioteki.

Opublikowano

dobra do zamknięcia juz rozumiem :D

Ani dziekuje ani ugryź mnie w dupe....

ehhh

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...