Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Zmiana hostingu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę zmienić hosting, ponieważ u mnie występują lagi i gracze się skarżą.

Nie będzie to serwer na 20slotów, lecz chcę hosting z ofertą 32GB ramu.

Co polecacie? Nie dawajcie mi tu żadnych VPSów.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Znajdź parę serwerów o liczbie slotów przekraczającej 400 sprawdz ich ip za pomoca wiersza polecen i komendy ping <ip> i wyszukaj lokalizacje tego ip za pomoca google i zobacz kto im hostuje i tam se wykup dziękuje za uwage i licze na like.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

A proponujecie jakieś już od razu z ofertą dla MC?

Chyba żartujesz :X i co może Ci mają od razu zainstalować ? Może od razu forum z działami ?

Opublikowano

Chyba żartujesz :X i co może Ci mają od razu zainstalować ? Może od razu forum z działami ?

Jeśli masz zamiar tak wypowiadać się w moim temacie, to uprzejmie proszę wyjdź.

Nie chcę takich postów.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Pierw sprawdź dlaczego tobie laguje, gdzie jest wąskie gardło, np czy ramu nie jest za mało przydzielone, czy dysk nie jest za wolny, czy gracze nie kombinują za bardzo generująć jakieś szalone obciazenia, jaki jest procesor, czy nie jest energooszczędny, może potrzebujesz jakiegoś bardzo wydajnego na rdzeń albo podkręconego, i na koniec czy lagi nie są spowodowane tym że serwer jest z zagranicy.

Sprawdź wszystko i będziesz wiedział dlaczego laguje, i wtedy zmień/wymień to co nie wyrabia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...