Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]2 serwery 1 IP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zrobić 2 serwery na 1 IP i zrobić przemieszczanie się pomiędzy nimi.

Zależało by mi aby każdy z tych serwerów miał inne pluginy.

Chodzi mi o coś takiego jak na tym filmiku:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/transporter/pages/server-to-server/

Jest wytłumaczone jak się przemieszczać pomiędzy, ale nie ma nic o stworzeniu dwóch różnych serwerów na 1 IP.(na filmie widać, że serwery mają takie same ip)

Z poszanowaniem

MrNygus

Opublikowano

Ten plugin chyba działa jak na jednym serverze jest full, a na drugim jest mało osób lub musisz najpierw musisz te 2 servery połączyć ze sobą (nie robiłem tego ale chyba wystarczy je połączyć bazami danych)

Opublikowano

Ten plugin jest używany do tepania pomiędzy serwerami, ale na tym filmiku widać 2 różne serwery, lecz mają te same ip(różne bo widać, że inna mapa jest)

Opublikowano

O boże mój błąd xD Na niektórych serwerach jest taki plugin który przenosi gracza na mini gre(pokazuje się menu a w nim są itemy, na które się najeżdża i piszę Surviwal Games itd. i jak się kliknie tepa na daną zabawę). Otóż szukam i takiego pluginu.

Poszukuje również pluginu, w którym można wyłączyć widoczność innych graczy, jeśli ktoś będzie chciał(działa antylagowo), ale żeby dać np. jakieś wyjątki, aby mógł włączyć widoczność danego gracza.(używany na niektórych parkour'ach), ja osobiście znalazłem tylko plugin na wyłączanie widoczności siebie dla innych i włączanie tylko dla danego gracza, a to już mija się z moim celem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...