Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zacząć grać rankedy

Gość Excusion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dzisiaj nabiłem 30 lvl. Mam pytanie- jak zagrać te pierwsze pięć kwalifikacyjnych rankedów. Mam kolegę z platyny V, który mógłby mnie wycarrować, ale boję się, że trafię do jakiegoś srebra I i spadnę do V bo zwyczajnie nie dam sobie rady. Mam też kolegę z golda III, może z nim, ale obawiam się takiej samej sytuacji. Mam też 2 kumpli ze srebra III i nie wiem czy to coś zmienia. Zawsze mogę zagrać te 5 pierwszych rankedów sam, ale nigdy nie wiadomo na jaki team trafię i nie chcę wpaść do jakiegoś brązu V czy 4 :/. Normali mam już dosyć, gdy gram sam, zawsze duo top, nigdy dżungla, nigdy nie ma supporta, 2 adc, masakra, nie wytrzymuję z tymi debilami, ostatnio napisałem, że idę na mida, jakiś koleś w ostatniej sekundzie picknął Akali, a w grze stwierdził, żeby wszyscy mnie reportowali bo mu linię zabrałem... Ja jestem człowiekiem nerwowym i nie mogę grać takich gier :D. Nie piszcie tylko , że mam zagrać jeszcze 200 normali, bo wiem, że niczego tam się nie nauczę. Zaczynam grać rankedy, to postanowione, tylko jak, pomóżcie.

Opublikowano

Skoro masz kolege w Platinum V, po proś go, żeby ci pomógł przejść do srebra, ale raczej szanse są małe, żebyś od razu do srebra poleciał ;D

Witaj w klubie, też mnie tacy debile denerwują:D

Opublikowano

Pograj jeszcze troche normali draftów żebyś się przyzwyczaił do tego jak tam będzie.
Zapewne na początku gry ranków nie dostaniesz tego co będziesz chciał więc dobrze było by gdybyś miał min. 2 opcje gry gdyby nie dali ci powiedzmy mida to możesz isc bez strachu powiedzmy jeszcze na jungle.

A jeśli nie chcesz być gdzieś nisko to poproś kolegów żeby z tobą zagrali te 5 pierwszych meczy :)

Opublikowano

Normalnie człowieku ... wpadniesz do brązu jeżeli masz skilla wybijesz się ja lece od bronzu 1 w tej chwili gold 3 i pnę się dalej pjona bo ranked sie zaczął :D

Nigdy nie kłóć się o linie bo to powoduje wielki rumor i z tego wychodzi lose

oynk.png

Opublikowano

Nie graj sam to na 100%. Jeżeli jesteś nerwowy to grasz w złą grę a jeżeli boisz się, że spadniesz do niskiej ligi to nie graj :) Nie umiesz grać lecisz tam gdzie twoje miejsce. Umiesz grać, zbierasz laury za skilla. Kolega wyccarował cię do diamentu? Nie przejmuj się bez niego będziesz niczym. W tej grze bez skilla nic nie osiągniesz jeżeli go nie masz nie graj rankedów a jeżeli się boisz to zagraj z tym kolegą. (tylko nie za dużo żebyś się sam nauczył grać)

Opublikowano

Patrz klikasz graj potem pvp potem summoner rifit i tam masz Rankedowa solo/duet :D takie trudne?

A teraz tak na serio idź z tymi kolegami razem spadniesz to spadniesz później się wybijesz

Jeśli czytasz tę sygnaturę to uświadom sobie, że jeśli czytasz to z prawą reką na myszce oznacza to, że jeśli balon pęka to twoim starym pękło coś innego dlatego tak powstałeś. Jeśli to przeczytałeś wiesz już co zostawić pod moim komentarzem.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Skoro masz kolege w Platinum V, po proś go, żeby ci pomógł przejść do srebra, ale raczej szanse są małe, żebyś od razu do srebra poleciał ;D

Witaj w klubie, też mnie tacy debile denerwują :D

Ale po co ma go carrować jeżeli zagra następne 10 rankedów i spadnie?

Wybierz sobie po 2 championy na każdą pozycje.

Zagraj każdym po 50 gier.

Zrób 3 strony run.

Graj rankedy

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Już tłumacze jak zacząć grać rankedy.

1. Klikasz dwukrotnie lewym przyciskiem myszy z pulpitu ikonkę "Graj w League of Legends"
2. Po ewentualnej aktualizacji odszukujesz przycisk graj i klikasz na niego lewym przyciskiem myszy (wystarczy raz!)
3. W górnym polu wpisujesz swoją nazwę użytkownika, w dolnym hasło, po czym klikasz Zaloguj Się lewym przyciskiem myszy (wystarczy raz!)
4. Po wczytaniu się menu głównego wybierasz wielki czerwony guzik GRAJ.
5. Wybierasz kolejno opcje: PvP -> Klasyczny -> Summoner's Rift 5v5 -> Rankingowa/ Solo/duet Wybór Draftowy.
6. Odczekujesz aż system dobierze Ci przeciwników, po czym lewym przyciskiem myszy klikasz na "Akceptuj" (wystarczy raz!)
7. Dalej już z górki jak w normalnym trybie draftu, czekasz aż postacie zostaną zbanowane lub robisz to sam jeśli jesteś pierwszym pickiem, po czym użerasz się z idiotami że akurat Ty chcesz iść na mida. Potem zatwierdzasz postać, wybierasz spele i jedziesz z koksem.

Mam nadzieję że pomogłem.

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...