Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak zrobić publiczny ChestShop?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie. Dawno widziałem na serwerze publiczny bazar ze skrzynkami.. było to niedaleko spawnu i był tam cuboid.. lecz można było stawiać tabliczki.. i mam takie pytanie. Jak to zrobić by gracz mógł na bazarze stawiać tabliczkę i żeby ktoś tego nie zniszczył? Raczej to proste tak myślę. Chyba trzeba w miejscu gdzie tabliczki zrobić pozwolenie na budowe. i tu problem bo jak pozwole na budowe to kazdy bedzie mogl tam klocek. Co mogę zrobić? Pomóżcie. Chodzi mi o plugin ChestShop. I jeszcze do tego co, że gracz stawia tabliczkę - da się zrobić automatyczne czyszczenie tych miejsc z tabliczkami co np. tydzien? Proszę o odpowiedz choć na jedno pytanie! Z góry dziękuję ! :)

Opublikowano

Jak jest jakiś bazar i nazywa się np. Teren1 i jest na cuboidzie "sklep", to wpisujesz:

/rg addowner teren1 NickGracza

/rg setparent Teren1 sklep

To zadziała i będzie budowała tylko jedna osoba, którą wyznaczysz.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Ustaw brak cuboida wgraj lwc i ustaw sign protection w essentials
+Skrzynki blokowane przez lwc nie beda niszczone
+Znaki będa blokowane przez Essentials Protect - nie bedzie mozna na nich nic postawic (inny gracz nie postawi znaku celujac na nasz znak) przy okazji znak zablokuje także klocek na ktorym stoi (nie wiem czy piston go nie ruszy)
chyba tyle a i wyłącz tnt :D

PS mozesz dać cuba ale flage BUILD:Allow musisz dać

Opublikowano

UP

Ustaw brak cuboida wgraj lwc i ustaw sign protection w essentials
+Skrzynki blokowane przez lwc nie beda niszczone
+Znaki będa blokowane przez Essentials Protect - nie bedzie mozna na nich nic postawic (inny gracz nie postawi znaku celujac na nasz znak) przy okazji znak zablokuje także klocek na ktorym stoi (nie wiem czy piston go nie ruszy)
chyba tyle a i wyłącz tnt :D

PS mozesz dać cuba ale flage BUILD:Allow musisz dać

ALE NADAL NIE WIEM JAK? OKEJ DOBRA... ALE JAK MA SIE TO AUTOMATYCZNIE CZYŚCIĆ?

I JAK ZROBIĆ, ŻE MOŻNA TYLKO TABLICZKE KŁAŚĆ? BO JAK TNT KTOS POSTAWI? A Z RESZTĄ NIECH KŁADZIE TO KTOŚ ZAJUMIE :)

Jak jest jakiś bazar i nazywa się np. Teren1 i jest na cuboidzie "sklep", to wpisujesz:

/rg addowner teren1 NickGracza

/rg setparent Teren1 sklep

To zadziała i będzie budowała tylko jedna osoba, którą wyznaczysz.

ALE NIE BĘDĘ ZA KAŻDĄ OSOBĄ ŁAZIĆ I JĄ PYTAĆ CZY CHCE... będzie spam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...