Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Jak Zrobić Instalkę..np: Do Spolszczenia...

lises123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zrobić instalator do spolszczenia, do gier, filmików itd.

Proszę o wyrozumiałość...Nie chcę otrzymywać komentarzy typu: "Czy ma to związek z M2?", "To już było" itp...Jaki to ma związek z M2? Dzisiaj, pracując z Team Serwera WubszczakMt2 wpadłem na pomysł zrobienia FULL POLSKIEGO Clienta MT2. Instalkę od rana wrzucam na MegaUpload i mam dopiero 30%.

Ale przejdźmy do rzeczy (NIEDŁUGO DODAM SCREENY).

Aby stworzyć własną Instalkę...Potrzebujemy programu InnoSetup 5.3.6

http://www.dobreprogramy.pl/Inno-Setup,Program,Windows,12208.html

1.Pobieramy program i instalujemy...Podczas Instalacji/Pobierania programu możemy sobie przygotować plik zawierający Polskiego Metin`a z 2008r. ze spolszczeniem w środku.

2. Po zakończonej instalacji, otwieramy aplikację "Inno Setup Compiler". Pojawią nam się dwa okna. "Welcome"(mniejsze) i "Untitled - Inno Setup Compiler 5.3.6 (a)"(większe).

Okno "Welcome" zamykamy przyciskiem "Cancel". W oknie, które nam zostało wybieramy na górze po lewej "File'', a potem "New".

Ujrzymy Okienko, które jest kluczowym elementem tworzenia Instalatora.

NIE zaznaczamy "Create a new empty script file", tylko dajemy "Next".

3. Tam gdzie pisze: ''Application Name" wpisujemy nazwę naszego instalatora...Pod spodem wersję. Np. 1.0...Resztę usuwamy i dajemy "Next" 2 RAZY.

4. Wybieramy "Browse" i wyszukujemy pliku .exe, który jest tak jakby - główny...W moim przypadku będzie to spolszczenie WubMT2.exe

Wybieramy i dajemy "Otwórz". W opcji "Add Folder", Wybieramy folder, w którym owo spolszczenie się znajduje, wraz z innymi plikami. Wybieramy "OK", "Next" i zaznaczamy ptaszkiem opcje:

"Allow user to disable Start Menu folder creation",

"Create an Uninstall icon in the Start Menu folder",

"Allow user to create a Quick Launch icon",

i wybieramy 2 RAZY "Next". Tu możemy wybrać język, jakim kreator będzie się posługiwać...Możemy wybrać tylko Polski, lub wybrać wszystkie klikając przycisk "Select All".Klikamy "Next".

5. W następnym, ostatnim okienku, napis "setup", w drugiej ramce pod napisem "Compiler output base file name" Wpisujemy np. Instalator WubMt2. Dajemy "Next", a następnie "Finish".

6. Wyświetlą nam się 2 komunikaty, na które odpowiadamy "TAK". Pojawi nam się okienko, na którym wybieramy: gdzie i pod jaką nazwą ukaże nam się folder z naszym Instalatorem.

7. W naszym oknie "Inno Setup Compiler" na dole jest okienko kontrolne...Czekamy, aż pokaże nam się tam komunikat "***Finished"

8. Możemy zamknąć Aplikację i stestować nasz pierwszy Instalator.

Teraz wystarczy wrzucić naszego Polskiego Clienta na MegaUpload (mój client ma 588mb :/, a transfer 10kb/s), cieszyć się i być dumny ze swojej pracy.

Myślę, że pomogłem...Może zły dział...Może nie na temat M2...ważne, że jest :)

Powtarzam, że to mój pierwszy poradnik...Proszę o przypięcie. Pozdrawiam

Ereghories :)

Opublikowano

Nie przypnę ale jutro Marian doda do spisu

Hmm Mam nadzieję że nasz Klient będzie zaje...

Dodaj screeny i będzie cacy

+ oraz 5 dla Cb

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

Thx...Niedługo dodam inne poradniki :)

@DOWN

No to nie wiesz o co chodzi ;]

Kompresja zmniejsza wielkość danego pliku, a zrobienie z plików instalki, to już zupełnie inna rzecz...Stworzenie instalatora, pozwala ci na zapakowanie wszystkich plików + kluczowy plik .exe, zeskanowanie go przez system (nie trzeba skana na Virustotal). Ja w ten sposób zrobiłem FULL POLSKI CLIENT na podstawie tylko i wyłącznie plików chińskich...Gdybym zrobił to na podstawie Polskich plików, miałbym kłopoty od Xaar`a, a nie chciałbym mu znowu podpaść...

@2xDOWN

Pozwalam :)

@3xDOWN

Cieszę się, że pomogłem :)

Opublikowano

Yeach !

Udało się ;**

THX 3x5* i + leci ! :)

EDIT@@@

Mogę film zrobić i dać na YouTube ?

Będzie dopisek TuT By lises123 MPCOFORUM :D

Opublikowano

Dzieki !!!

Wreszcie mi sie udało bo przeoczyłem pare słow....

Dzieki jeszcze raz [+]

Chcesz zobaczyć jakie zdjęcia wysyłają i przechowują na swoim snapchacie? Sprawdź na http://snapfotos.pl/

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki, Tego szukałem :)

Następnym razem użyj google jak czegoś szukasz ;)

Takich programów jest mnóstwo, niektóre mają 3x większe możliwości. Mam podobny. Wiedziałem o tym od dawna, więc ode mnie + nie dostaniesz ;)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

U mnie wszystko działa. Zainstalować można itd. Qumpel jak to ściągnął to u niego taki błąd wyskakuje: "the setup files corrupted" W czym może być błąd? U mnie i u kilku osób działa normalnie.

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...