Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ukryty OP potencjał we Vladzie?

BC'Seed

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed chwilą zagrałem sobie grę Vladkiem, zawsze budowałem go typowo, jakiś tam gówniany build z solomida. Ale w tym meczu zbudowałem go inaczej, na początek hextech (moim zdaniem lepszy od WotY, droższy, ale taki sam spell vamp i lepsze bonusy), potem Morelinoccum (ta książka z CD), butki na CD i WotA, i byłem nie do rozpierdolenia. Miałem focus od całego przeciwnego teamu, z combo Q + E miałem z 600 heala, a nakurwiałem tym co 2 sekundy, gdy życie spadało na low szybko W, a potem znowu combo Q + E i OP Heal, no i jeszcze ult. W chuj DMG, i byłem nieśmiertelny, domyślam się że mógłbym otrzymać Ignite i nieco ssać, ale i tak rozkurw jaki robiłem był boski, pod koniec gry przeciwny team już ogarnął by mnie nie focusować, ale i tak ich solowałem. Tak więc co myślicie o tym buildzie:

Hextech/Wota > Butki na CD > Morelicośtam > Wota/Hextech > Rabadon > Jakieś randomowe gówno pokroju Abbysala.

Build jest tani i się na nim rozpierdala, Wota, Morrelicum są takie i szybko się je złoży.

Opublikowano

Wiesz jeden mecz nic nie znaczy. Ja gram 1 postacią w cholerę i raz ssie a raz mam 15/0 więc wiesz... Aczkolwiek składanie spell vamp na postaci z healem jest trochę bez sensu lepiej na nim oblicze ducha i też będzie ok , a on będzie bardziej tanky.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Przed chwilą zagrałem sobie grę Vladkiem, zawsze budowałem go typowo, jakiś tam gówniany build z solomida. Ale w tym meczu zbudowałem go inaczej, na początek hextech (moim zdaniem lepszy od WotY, droższy, ale taki sam spell vamp i lepsze bonusy), potem Morelinoccum (ta książka z CD), butki na CD i WotA, i byłem nie do rozpierdolenia. Miałem focus od całego przeciwnego teamu, z combo Q + E miałem z 600 heala, a nakurwiałem tym co 2 sekundy, gdy życie spadało na low szybko W, a potem znowu combo Q + E i OP Heal, no i jeszcze ult. W chuj DMG, i byłem nieśmiertelny, domyślam się że mógłbym otrzymać Ignite i nieco ssać, ale i tak rozkurw jaki robiłem był boski, pod koniec gry przeciwny team już ogarnął by mnie nie focusować, ale i tak ich solowałem. Tak więc co myślicie o tym buildzie:

Hextech/Wota > Butki na CD > Morelicośtam > Wota/Hextech > Rabadon > Jakieś randomowe gówno pokroju Abbysala.

Build jest tani i się na nim rozpierdala, Wota, Morrelicum są takie i szybko się je złoży.

Lepszy spirit Visage.

Wota może złożyć support.

Do tego dobry jeż też warmong.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Kolejne dwa mecze zagrałem na tym buildzie, i wygrałem z całkiem fajnymi statami, będę grał tak dalej i zobacze czy rzeczywiście się owni.

Opublikowano

Wydaje ci się, tak naprawdę dostałeś motywacje dobrą i tyle. Jeden-pare meczy nie decyduje o bulidzie, gdybyś ich 50 zagrał - wtedy OK :D

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Vlad jest bardzo snowbollowy bo albo uda ci się i niszczysz każdego i wszystko albo puszczasz ulta i bijesz z niego po 20 dmg. Spróbuj sobie zagrać z itemem do jungli na spellvampy tak w nawiase to on jest wg. mnie lepszy od woty bo daje ci reg hp no i większy dmg w miniony. Albo tak: Item do jungli na spellvampy, Wota, Spirit visage. Też się dużo leczysz szczególnie jak masz nastackowane 4x tide of bloods

E6c9g1v.gif

Opublikowano

miałem już 3 penty vladimirem moim zdaniem jest on baaardzo dobry na aramie ;)

Jeśli czytasz tę sygnaturę to uświadom sobie, że jeśli czytasz to z prawą reką na myszce oznacza to, że jeśli balon pęka to twoim starym pękło coś innego dlatego tak powstałeś. Jeśli to przeczytałeś wiesz już co zostawić pod moim komentarzem.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Te Itemy do jungli chyba od tego patcha biją dodatkowy DMG tylko w miniony w jungli ale mogę się mylić. Co do tych itemów na spellvamp to moim zdaniem Hextech > Wota > Spirit, każdy daje po 20%, a Hextech ma najlepsze bonusy no i fajny pasyw.

Opublikowano

Bardzo dobry na solo top wdg mnie ;)

Ale jednak na solo wyfrarmisz się łatwo, moze wpadnie jakiś kill złożysz 3 itemki i juz jest rozqrw, niedoceniona postać ;]

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Vlad nie ma prawa bytu w aktualnej mecie, w early każda postać go niszczy.

A w late zmiażdży wszystko co się rusza. W early wystarczy farmić i nie grać agresywnie do lvla 9.

Opublikowano

A w late zmiażdży wszystko co się rusza. W early wystarczy farmić i nie grać agresywnie do lvla 9.

Ale to jest meta early i mid game.

Gra nie zawsze skończy się w late game zaś early i mid game masz zawsze!

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Dlatego ta postać jest nudna, bo trzeba grac pasywnie, a jak dostaniesz taką postać jak Aatrox, Jax, Irelia, Renekton, Nasus to nie przetrwasz nawet do 9 levla, bo bd. tulić wieże, a taki Renekton/Nasus cię mogą divovwac na ulti.. A i jeszcze w obecnej mecie plama nie wystarczy do ucieczki, są postacie z takim burstem, że Vlad jak wyjdzie pod wieżą z plamy to i tak padnie. Przydał by mu się re-work.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Vlad był dobry trochę czasu wcześniej, obecnie jest średni w dobie potężniejszych casterów. Fakt, ma bardzo smaczne mid game, ale w early i late jest słabszy. Sustain ma bardzo dobry, dmg w miarę, jak odpowiednio zbudowany to również tankowaty. Co do buildu to na pewno nie taki. Hextech moim zdaniem do wywalenia i zdecydowanie potrzeba więcej survi: np. Rylai, S. Visage lub Warmogs

Opublikowano

Vlad był dobry trochę czasu wcześniej, obecnie jest średni w dobie potężniejszych casterów. Fakt, ma bardzo smaczne mid game, ale w early i late jest słabszy. Sustain ma bardzo dobry, dmg w miarę, jak odpowiednio zbudowany to również tankowaty. Co do buildu to na pewno nie taki. Hextech moim zdaniem do wywalenia i zdecydowanie potrzeba więcej survi: np. Rylai, S. Visage lub Warmogs

Warmongs - czytaj warmongi?

Jest dobry w late lecz słaby w early

Opublikowano

Warmongs - czytaj warmongi?

Jest dobry w late lecz słaby w early

Item nazywa się Warmog's armor, jedynie pominąłem apostrof bo po co go przepisywać? Dla zabicia niedomówień, miałem na myśli jeden warmogs.

Nie napisałem, że jest słaby w late, lecz słabszy. Słabszy - drugi stopień w stopniowaniu przymiotników, używany do porównań; tudzież miałem porównać early i late game względem mid game, gdzie Vlad jest lepszy w tym ostatnim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...