Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Wygląd mobów

hophop8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da się a jeżeli się da to jak zamienić skin np. pająka z kurczakiem?

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Wiem że normalnie się nie da, ale jakimś sposobem bądź programem czy się da, inaczej bym nie pytał.

Opublikowano

Wiem że jest coś takiego, jak skinedit ale to jest właśnie chyba tylko dla zwykłego skina dla gracza a nie na potwory... xD

Opublikowano

w texturkach pozmieniaj nazwy :) (chyba coś czuję że robisz mapke hard-core :D)

To nic nie daje, kształt mobów się nie zmienia

Gość michal12386
Opublikowano

otwórz texturę moba i se go pokoloruj ^^

Opublikowano

Za żadne skarby się nie da: oprócz tekstur są modele, na które tekstury są "naklejane". Jedyną opcją jest grzebanie w kodzie źródłowym gry, a więc życzę ci powodzenia...

Opublikowano

Za żadne skarby się nie da: oprócz tekstur są modele, na które tekstury są "naklejane". Jedyną opcją jest grzebanie w kodzie źródłowym gry, a więc życzę ci powodzenia...

Wyciągająć texturę danego moba z minecraft.jar dodając go do jakiego kolwiek edytora można zmienić jego wygląd a następnie go znów przenieść całkiem zedytowanego do minecraft.jar takiego jakiego chcieliśmy. Ale tak jak ty chcesz to zmieniać to się nie da.

Gość michal12386
Opublikowano

można jego wygląd zmienić w paint ale kształtu to już nie za bardzo ;P

Opublikowano

Da się zmienić teksturkę jak powiedział to ktoś wyżej :) Zaś nie da się zmienić ogólnie modelu - by zmienić go musiałbyś pogrzebać w plikach z grą i znać język w jakim programowana jest gra ;)

Jeżeli chcesz zmienić teksturkę kurczaka na krowę i masz plik chicken.png to zmień na np. cow.png. Wszystkie teksturki mob'ów znajdziesz w folderze minecraft.jar>mob :P

Opublikowano

Nadal poszukuje odpowiedzi

Opublikowano

istnieje mod do powiązania mobów np pająko-creeper o takie coś ci chodzi?

Raczej mi chodzi o to aby zamiast kurczaka był pająk/ zamiast zombie była krowa itd.

Fajnie by było jak by pająk składał jaja co nie? ;)

Opublikowano

Nie da sie raczej ;) a nawet jesli musial bys duzo posiedziec w plikach ...

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Ludzie, jak zamieni tekstury (np. krowy z kurą) to wyjdą mu totalne głupoty. Kura nadal będzie kształtem kurą, ale będzie wyglądać jakby miała naciągniętą krowią skórę na całe jej ciało, a krowa będzie miała kurczaka (pewnie na plecach, i to rozłożonego) - a reszta będzie czarna (ponieważ przezroczystość jest tak zamieniana).

chodzi ci o np: wygląd krowy i zachowanie zombie ?

Tak

W takim razie można zmienić AI, tylko, ze też trzeba kombinować w kodzie źródłowym gry. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...