Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Minecraft ! (Java)

Cauren

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ! Od kilku dni mam problem z Minecraft'em a mianowicie z błędem : Error : Unbale to access jarfile C:/Documents and Setings/xxx/Dane Aplikacje/.minecraft/Minecraft.exe

Co zrobiłem

1. przeinstalowałem jave

2. odinstalowałem jave i zainstalowałem (java 6 i java(najnowszy update) 7

3. próbowałem z minecraft.bat

4. dopisałem -J-Xms640m w skrócie minecraft

I wiecie co ? Gówno :) Nic nie pomaga. Na tej stronie

http://java.com/en/download/installed.jsp?detect=jre

wyskakuje mi że nie mam javy a instaluje ją jak idiota.

Za pomoc lecą ++ :)

Pozdrawiam

I tutaj takie ss :

http://scr.hu/18um/mu1we
85464364224684688545.png

Grafik | Motocyklista | Metinowiec | Gracz League Of Legends | Skazaniec Skilla

Powyższe słowa opisują moją osobę B)

Opublikowano

Reinstall MineCraft'a oraz ściągnij "nową ikonkę" gry i wrzuć ją do folderu z grą i wtedy odpal ;) Mi kiedyś ten sposób pomógł - ale to było w '11.

Opublikowano

Podałeś złą ścieżkę do pliku minecraft.exe to nie jest jarfile, Jarfile to plik .jar Musisz podać ścieżkę do minecraft.jar który znajduję się w bin w %appdata% ;)

Opublikowano

Dobra wykonaj resintall minecraft'a wejdź w:

start---> %appdata%--->.minecraft usuń folder bin następnie włącz od nowa minecraft'a wyłącz i zrób resinstall javy czyli odinstaluj i zainstaluj od nowa.

Opublikowano

Pobieram Oryginalnego Minecrafta ze Minecraft.net(ponieważ mam oryginalnego), później klikam na ikonkę i jeb(Kur*a) taki błąd : Error : Unbale to access jarfile C:/Documents and Setings/xxx/Dane Aplikacje/.minecraft/Minecraft.exe.

85464364224684688545.png

Opublikowano

Hmm... Spróbuj pobrać innego launcher'a np. MagicLauncher ew. Laucher Geoninga który znajduję się na forum, Może rozwiąże to problem, Przynajmniej nie zaszkodzi spróbować.

PS. Te 2 launchery które podałem mają możliwość grania na premium. Tylko zawierają inne opcje i takie tam... ;)

Opublikowano

Hmm... Spróbuj pobrać innego launcher'a np. MagicLauncher ew. Laucher Geoninga który znajduję się na forum, Może rozwiąże to problem, Przynajmniej nie zaszkodzi spróbować.

PS. Te 2 launchery które podałem mają możliwość grania na premium. Tylko zawierają inne opcje i takie tam... ;)

To nie jest wina launchera być może w folderze .minecraft w bin masz ustawioną złą końcówkę .jar

Wejdź w folder .minecraft ---> bin a następnie sprawdź czy masz poprawnie zapisane powinno być tak: Typ pliku: Executable Jar File (.jar)

Opublikowano

Pobieram Oryginalnego Minecrafta ze Minecraft.net(ponieważ mam oryginalnego), później klikam na ikonkę i jeb(Kur*a) taki błąd : Error : Unbale to access jarfile C:/Documents and Setings/xxx/Dane Aplikacje/.minecraft/Minecraft.exe.

Już wiem, W czym polega twój problem ;) Zamiast .exe daj .jar powinno pomóc ;) Ale wina jest jeszcze w błednej lokalizacji pliku, Wejdz w uruchom -> wpisz %appdata% -> .Minecraft -> bin -> Minecraft.jar

Opublikowano

Już wiem, W czym polega twój problem ;) Zamiast .exe daj .jar powinno pomóc ;) Ale wina jest jeszcze w błednej lokalizacji pliku, Wejdz w uruchom -> wpisz %appdata% -> .Minecraft -> bin -> Minecraft.jar

To nie jest wina launchera być może w folderze .minecraft w bin masz ustawioną złą końcówkę .jar

Wejdź w folder .minecraft ---> bin a następnie sprawdź czy masz poprawnie zapisane powinno być tak: Typ pliku: Executable Jar File (.jar)

Ja wgl nie mam Minecrafta na komputerze a w %appdata% nie mam .minecraft bo wgl go nie mogę zainstalować :)

85464364224684688545.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...