Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Strona internetowa dla gimnazjum - co być powinno.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Jako, że w tym roku jakimś cudem zdałem do gimnazjum [beke robie oczywiście :D], to wraz ze znajomym chcemy zrobić stronę internetową dla gimnazjum.

Co na takiej stronie być powinno, jakie systemy, jakie zakładki, itp, czyli wszystko co chcielibyśmy zobaczyć na takiej stronie.

Jeżeli masz jakiś pomysł, to pisz.

Pozdrawiam.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano
  • Strona główna
  1. Atualności (różne wydarzenia)
  2. Grono Pedagogiczne (wypisani wszyscy nauczyciele. Np. Jan Kowalski - Biologia)
  3. Plan lekcji (plany lekcji wszystkich klas)
  4. Zebrania z rodzicami (kiedy, gdzie i o której)
  5. Rekrutacja do klas pierwszych (co trzeba spełniać, jakie wymagania, do kiedy składać papiery itd.)
  6. Kontakt (numery tel. do nauczycieli, e-maile, adres szkoły itp.)
  • O szkole
  1. Sukcesy
  2. Galeria zdjęć
  3. Samorząd
  4. Zajęcia pozalekcyjne
  5. System oceniania
  6. Rada rodziców
  • Sport w szkole
  1. Siatkówka
  2. Piłka nożna
  3. Kosz itd.
  • Patron szkoły
  1. O Janie kowalskim...
  2. Konkursy z nim związane...
  • Dla klas trzecich
  1. Terminy i zasady rekrutacji
  2. Spis najlepszych szkół pogimnazjalnych
  • Panel Administratora
  1. Panel Administratora

Pod spodem mogą być np. Sponsorzy lub cokolwiek. Zegar czy kalendarz lub licznik odwiedzin.

Na samej górze hasło jakieś dobre, np. "Nasza szkoła jest szkołą sukcesu" lub cokolwiek ;P

Opublikowano

Up. Plagiat swojej strony o szkole ? xD

@ Oczywiście tablica ,,newsy", możesz zrobić rejestrację => tam będą mieli różne fajne możliwości ( zadania), odliczanie do wakacji, oczywiście różne zakładki, data i dobra grafika ;)

Opublikowano

@Up. No można tak powiedzieć.

Z tymi zakładkami możesz kombinować do woli. Jeśli umiesz kodować językiem CSS, HTML, PHP to napewno Ci coś ładnego wyjdzie. Zrób tak jak kolega wyżej napisał formę rejestracji i logowania. Wtedy każdy będzie mógł się zarejestrować i wybrać do jakiej grupy należy. Np. Nauczyciel lub uczeń.

Opublikowano

Dzięki za propozycje. Ale to to ja wiem :D

Bardziej chodziło mi oto, że sami widzicie jak wyglądają strony 90% gimnazjów - tekst wrzucony na tło i może jakieś pare obrazków. Chcę zrobić coś innowacyjnego, ładnego, ale nie wiem jak to ma wyglądać. :D

Pozdrawiam.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Dzięki za propozycje. Ale to to ja wiem :D

Bardziej chodziło mi oto, że sami widzicie jak wyglądają strony 90% gimnazjów - tekst wrzucony na tło i może jakieś pare obrazków. Chcę zrobić coś innowacyjnego, ładnego, ale nie wiem jak to ma wyglądać. :D

Pozdrawiam.

PS CS6 ==> tniesz===> kodujesz i robisz skrypty.

Tak to powinno normalnie wyglądać aczkolwiek powiem Ci, że warto jest stawiać na coś bardzo estetycznego, a nie najebane nie wiadomo ile obrazków i nie wiadomo czego.

Ranking średniej uczniów zrób, samorząd szkolny i inne tego typu zakładki. Może jeszcze dołączyłbyś do tego jakieś forum z grupami ? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...