Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Znajomi się śmieją bo ide na praktyki do zakładu czy mają rację?

TheDubiDab

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co w tym smiesznego ?, normalne będziesz miał praktyki najpierw ci pokazą co i jak i zaczniesz robic, ja tak miałem w 3 klasie technikum, 2-3 dni pokazywali co i jak a potem sam zapieprzałem.

A tak w ogóle masz poj*banych kolegów :)

Opublikowano

To zależy od pracodawcy. Często jest tak, że praktykantów wysyła się jak to napisałeś, do bezsensownych robót typu mycie/sprzątanie. Czasem jednak, o ile wezmą Cię 'na poważnie', da Ci to więcej niż grzebanie się w zwykłym warsztacie.

Opublikowano

Nie no każdy chyba sprzątał przez jakiś czas na początku w 1 klasie , dziękuje za dodanie mi otuchy . Zmartwiłem sie dzisiaj jak to usłyszałem .

Opublikowano

Może dlatego że to duży zakład to nie będą dawać Ci skomplikowanych rzeczy żebyś przypadkiem czegoś nie zjebał i firma nie musiała później odpowiadać jakby co i żeby to przypadkiem nie zniszczyło jej reputacji czy nie zniechęciło klientów, a często tak jest że nie chcą dawać praktykantom nic bardziej skomplikowanego niż tłuczek do ziemniaków ale uwierz że oni na pewno w innych warsztatach nie nauczą się więcej niż Ty, może ktoś miał tam już praktykę i dlatego tak mówią. Jeżeli zakład podejmuje się przyjęcia praktykantów, to dostaniesz program realizacji praktyki i musi on zostać zrealizowany, jeśli na chama coś chcesz się dowiedzieć i coś robić to możesz z tym iść do opiekuna zakładowego praktyk aby to z Tobą przerobił. Przynajmniej u mnie tak jest :P Przeważnie praktyka i tak przebiega wg schematu - przynieść, podaj, pozamiataj - i możesz spierdalać do domu. A znajomych masz do pozazdroszczenia bo równie dobrze każdy z nich mógłby trafić do tego warsztatu.

Opublikowano

Może dlatego że to duży zakład to nie będą dawać Ci skomplikowanych rzeczy żebyś przypadkiem czegoś nie zjebał i firma nie musiała później odpowiadać jakby co i żeby to przypadkiem nie zniszczyło jej reputacji czy nie zniechęciło klientów, a często tak jest że nie chcą dawać praktykantom nic bardziej skomplikowanego niż tłuczek do ziemniaków ale uwierz że oni na pewno w innych warsztatach nie nauczą się więcej niż Ty, może ktoś miał tam już praktykę i dlatego tak mówią. Jeżeli zakład podejmuje się przyjęcia praktykantów, to dostaniesz program realizacji praktyki i musi on zostać zrealizowany, jeśli na chama coś chcesz się dowiedzieć i coś robić to możesz z tym iść do opiekuna zakładowego praktyk aby to z Tobą przerobił. Przynajmniej u mnie tak jest :P Przeważnie praktyka i tak przebiega wg schematu - przynieść, podaj, pozamiataj - i możesz spierdalać do domu. A znajomych masz do pozazdroszczenia bo równie dobrze każdy z nich mógłby trafić do tego warsztatu.

A przepraszam czy jest taka możliwość, że są zazdrośni bo jak jest ten " cały plan odbywana praktyk " to my i tak idziemy do tej samej szkoły to może im żal dupę ściska bo ja będę miał lepszy sprzęt przy wykonywaniu pracy bądź coś podobnego ?

Opublikowano

Przecież zwykły warsztat i wielki warsztat to to samo o.O nie zwracaj na nich uwagi, skąd oni mogą wiedzieć że nauczysz się tylko myć samochody? a co już mieli tam praktyki?.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

A przepraszam czy jest taka możliwość, że są zazdrośni bo jak jest ten " cały plan odbywana praktyk " to my i tak idziemy do tej samej szkoły to może im żal dupę ściska bo ja będę miał lepszy sprzęt przy wykonywaniu pracy bądź coś podobnego ?

Zazdroszczą ci, że będzie od nich lepszy. :)

Opublikowano

Przecież zwykły warsztat i wielki warsztat to to samo o.O nie zwracaj na nich uwagi, skąd oni mogą wiedzieć że nauczysz się tylko myć samochody? a co już mieli tam praktyki?.

Nie, dopiero co wychodzimy z gimnazjum. A jak pisałem z kimś kto tam odbywał to powiedział, że wiele się nauczył.

Opublikowano

Tego ja nie wiem bo nie jestem w zawodzie mechanika o.O Może będziesz miał jakiś lepszy sprzęt czy coś w tym stylu ale tego Ci na pewno powiedzieć nie mogę, ale chociaż wiadomo - im lepsze stanowisko pracy tym mają lepszy sprzęt i standardy.

Może to Ty źle odbierasz te "żarty", może one wcale nie są złośliwe i nie mają na celu obrażać czy irytować Cie, może to są zwykłe żarty na temat praktyk itd. ;x

Jeśli nie to są po prostu debilami, którzy Ci zazdroszczą ^^

Opublikowano

Chyba nie myślisz że wpuszcza jakiegoś lebka na warsztat, nic się nie nauczysz, będziesz chłopcem do podawania kluczy.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...