Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reddy UHC 1.6 > Zapowiedź || Autorskie pluginy! || NoGimbo, NoCheat! || Ultra Hardcore || Ogarnięta administracja! || Żadnych VIP'ów! || Zapraszamy!

Ex?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nick w MC: Archerowy

Twój wiek: 12 ( jestem ogarnięty )

Posiadasz Premium?: Tak.

Dlaczego chcesz grać na tym serwerze? (kilka sensownych słów): Od dawna szukałem takiego epickiego i oryginalnego serwera. Z chęcią na nim zagrać.

Kilka zdań o sobie (opcjonalnie): Mam na imię Krzysztof mam 12 lat, lubię gry komputerowe i grę w piłkę nożną i w hokeya. Gram w takie gry jak: Minecraft,Leaque Of Legends i czasami w jakieś przeglądarkowe.

Znawca
Opublikowano

@UP:

Gdybym sobie zmieniał nazwy to bym zmienił nazwy wszystkich pluginów. :)

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

@UP:

Gdybym sobie zmieniał nazwy to bym zmienił nazwy wszystkich pluginów. :)

Czyli niby wersje to jest przypadek, essentials i reddSpawn (EssentialsSpawn) mają tą samą wersje :3

Znawca
Opublikowano

Czyli niby wersje to jest przypadek, essentials i reddSpawn (EssentialsSpawn) mają tą samą wersje :3

Nie, to nie jest przypadek.

Wymienione przez Ciebie pluginy to pluginy oparte na innych pluginach wzbogacając je o nowe funkcjonalności.

Pozostałe są autorskie, mogę ci pokazać source jak nie wierzysz.

Poza tym sprawdź sobie jeszcze raz tym swoim Minecash'em czy wersje się zgadzają...

Masz tu screena z pluginu reddInspect który na pewno ma zmienioną nazwę:

BgSX1xj.png

-----------------------

Znawca
Opublikowano

Tak zgadzają się reddSpawn i Essentials mają tą samą wersje: 2.10.1

Jakbyś nie wiedział, zedytowałem EssentialsSpawn i dodałem opcję, że gdy gracz nie ma permisji pokazują mu się koordynaty spawnu. Coś jeszcze chcesz wiedzieć, panie wielki programisto?

-----------------------

Opublikowano

Nick w MC:Qentes
Twój wiek:15
Posiadasz Premium?:NIE
Dlaczego chcesz grać na tym serwerze? (kilka sensownych słów):BO lubie serwery hardcore :D
Kilka zdań o sobie (opcjonalnie): Mam 15lat lubie grac w rózne gry...Lubie grac w pilke i w siatkówke.
Jak cos napiszcze mi na PW albo na skype

Opublikowano

Jakbyś nie wiedział, zedytowałem EssentialsSpawn i dodałem opcję, że gdy gracz nie ma permisji pokazują mu się koordynaty spawnu. Coś jeszcze chcesz wiedzieć, panie wielki programisto?

Wielkie zmiany (dodanie booleana i player.sendMessage()), żeby przywłaszczać sobie plugin (tak zmieniając nazwe udajesz iż jest w pełni twojego autorstwa).

Znawca
Opublikowano

Nick w MC: Archerowy

Twój wiek: 12 ( jestem ogarnięty )

Posiadasz Premium?: Tak.

Dlaczego chcesz grać na tym serwerze? (kilka sensownych słów): Od dawna szukałem takiego epickiego i oryginalnego serwera. Z chęcią na nim zagrać.

Kilka zdań o sobie (opcjonalnie): Mam na imię Krzysztof mam 12 lat, lubię gry komputerowe i grę w piłkę nożną i w hokeya. Gram w takie gry jak: Minecraft,Leaque Of Legends i czasami w jakieś przeglądarkowe.

Podanie przyjęte. :)

Wielkie zmiany (dodanie booleana i player.sendMessage()), żeby przywłaszczać sobie plugin (tak zmieniając nazwe udajesz iż jest w pełni twojego autorstwa).

Wiem, jest to bardzo łatwe. Lecz trudno by stworzyć plugin który będzie złączony z Essentials. Skopiowałem source, utworzyłem nowy projekt, troszeczkę zmodyfikowałem kod oraz dodałem te koordynaty (które zmieniają się wraz z ustawieniem nowego spaw) i nadałem nazwę reddSpawn. Essentials dalej jest, nazwy nie zmieniałem bo nic tam nie edytowałem, tak samo w innych pluginach. "plugin.yml" również nie zmieniałem (też wersji) gdyż z tego co wiem wersja EssentialsSpawn oraz Essentials musi być identyczna żeby wszystko poprawnie działało.

Dodanie tekstu który pokazuje napisane przez Ciebie koordynaty jest banalne, ale dodanie tekstu który pokazuje obecne, aktualne koordynaty które automatycznie się zmieniają wraz ze zmianą spawnu - dla mnie nie było to łatwe, może ty byś sobie lepiej poradził.

Pozdrawiam

-----------------------

Opublikowano

Wiem, jest to bardzo łatwe. Lecz trudno by stworzyć plugin który będzie złączony z Essentials. Skopiowałem source, utworzyłem nowy projekt, troszeczkę zmodyfikowałem kod oraz dodałem te koordynaty (które zmieniają się wraz z ustawieniem nowego spaw) i nadałem nazwę reddSpawn. Essentials dalej jest, nazwy nie zmieniałem bo nic tam nie edytowałem, tak samo w innych pluginach. "plugin.yml" również nie zmieniałem (też wersji) gdyż z tego co wiem wersja EssentialsSpawn oraz Essentials musi być identyczna żeby wszystko poprawnie działało.

Pozdrawiam

Jest bardzo łatwo wystarczy zrobić eventlistenera (PlayerCommandPreprocessEvent) który by reagował na event.getMessage() zaczynające się od /spawn i gdy nie ma permisji to by zatrzymywał event i wyświetlał wiadomość. Przykładowy kod:

@EventHandler
public void playerCommand(PlayerCommandPreprocessEvent event)
{
    if(event.getMessage().startsWith("/spawn"))
    {
        if(!event.getPlayer().hasPermission("jp2.spawn"))
        {
            event.getPlayer().sendMessage("[jp2Spawn] Coordy spawnu: 100, 65, 1200");
            event.setCancelled(true);
        }
    }
}
Znawca
Opublikowano
@EventHandler
{
    {
        {
            event.getPlayer().sendMessage("[jp2Spawn] Coordy spawnu: 100, 65, 1200");
        }
    }
}

Gdzie tu widzisz kod który aktualizuje koordy wraz z ustawieniem nowych? Takie coś to ja w minutę potrafię stworzyć. :)

-----------------------

Opublikowano

Nick w MC:Karpu

Twój wiek:14

Posiadasz Premium?:Nie

Dlaczego chcesz grać na tym serwerze? (kilka sensownych słów):Od dawna szukam jakiegoś dobrego surva hard. Grałam kiedyś na takim serwerze, i bardzo mi się podobał.

Kilka zdań o sobie (opcjonalnie):Lubie czytać książki, oglądać filmy, i grać w gry ( nie tylko komputerowe). Mam kanał na YT(początki). Gram na keyboardzie.

17abys.png              

"Haters gonna hate hate hate hate"

Opublikowano

public static IEssentials getEssentials()

{

Plugin plugin = Bukkit.getServer().getPluginManager().getPlugin("Essentials");

if (plugin == null || !(plugin instanceof IEssentials))

{

return null;

}

return (IEssentials) plugin;

}

@EventHandler

{

{

Location spawn = getEssentials().getServer().getWorld(event.getPlayer().getWorld().getName()).getSpawnLocation();

{

event.getPlayer().sendMessage(String.format("[jp2Spawn] Coordy spawnu: %d, %d, %d", spawn.getBlockX(), spawn.getBlockY(), spawn.getBlockZ()));

}

}

}

Znawca
Opublikowano

Robiłem to w inny sposób. :)

-----------------------

Znawca
Opublikowano

@Refresh

Czyli nie ma za dużo chętnych? D:

Nick w MC:Karpu

Twój wiek:14

Posiadasz Premium?:Nie

Dlaczego chcesz grać na tym serwerze? (kilka sensownych słów):Od dawna szukam jakiegoś dobrego surva hard. Grałam kiedyś na takim serwerze, i bardzo mi się podobał.

Kilka zdań o sobie (opcjonalnie):Lubie czytać książki, oglądać filmy, i grać w gry ( nie tylko komputerowe). Mam kanał na YT(początki). Gram na keyboardzie.

Podanie zaakceptowane.

NOWY TEMAT: http://www.mpcforum.pl/topic/978786-reddy-uhc-serwer-tylko-dla-dojrzalych-graczy-pokaz-swoje-mozliwosci-zabij-wszystkich-graczy-na-serwerze-i-wygraj-serdecznie-zapraszamy/

-----------------------

Opublikowano

Nick w MC:Qentes

Twój wiek:15

Posiadasz Premium?:NIE

Dlaczego chcesz grać na tym serwerze? (kilka sensownych słów):BO lubie serwery hardcore :D

Kilka zdań o sobie (opcjonalnie): Mam 15lat lubie grac w rózne gry...Lubie grac w pilke i w siatkówke.

Jak cos napiszcze mi na PW albo na skype

A ja ??

Znawca
Opublikowano

A ty też. :P

-----------------------

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...