Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to jest z tymi kontami w metinie

OverNuker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż po raz kolejny mam dziwną sytuacje mianowicie postanowiłem wrócić na PLa serwer solar ale jak zawsze po przerwie konto stoji bez eq nikt procz mnie nie mial hasla na te konto komputer mam czysty jak łza zawsze uzywalem klawiatury ekranowej do logowania a eq nie ma :D stało mi sie tak juz kilka razy.

Mam do was pytanie czy wam tez sie to zdarza ;c ?? na 75 lvlu eq mialem naprawde godne 16k hp bodziakiem z truta +8 36 sr

18706.png34260.png

silkroadcomplbg3f.png34297.png

34491.gif34793.gif

33032.gif33251.gif

Serwer: H2K

Nick: PureIntSword

LvL: 110FF

Build : Cold/Light/Bitcheon

Sword 101 +7 Shield Sun 90 +5

Opublikowano

Witam otóż po raz kolejny mam dziwną sytuacje mianowicie postanowiłem wrócić na PLa serwer solar ale jak zawsze po przerwie konto stoji bez eq nikt procz mnie nie mial hasla na te konto komputer mam czysty jak łza zawsze uzywalem klawiatury ekranowej do logowania a eq nie ma :D stało mi sie tak juz kilka razy.

Mam do was pytanie czy wam tez sie to zdarza ;c ?? na 75 lvlu eq mialem naprawde godne 16k hp bodziakiem z truta +8 36 sr

Nie, nie zdarza nam się. W skrócie zostałeś okradziony.

Jak, nie wiem.

Opublikowano

Hah ;d co najlepsze stało mi sie tak nie raz ;d stracilem juz z 10 postaci 75 + :D

18706.png34260.png

34491.gif34793.gif

33032.gif33251.gif

Opublikowano

Jesli straciles tak 10 postaci, to znaczy, ze masz zawirusowany komputer, badz wiele osob znalo twoje pasy, ja nigdy nie stracilem nic z konta, mimo, ze tez konta lezaly czasem po kilka, a nawet kilkanascie miesiecy nie uzywane.

Opublikowano

Komputer formatuje raz na 2 tyg i jak wspominalem hasla wpisuje za pomoca klawiatury ekranowej

18706.png34260.png

34491.gif34793.gif

33032.gif33251.gif

Opublikowano

Formatujesz raz na 2 tyg? Brawa. A żeby nie było że offtop - zostałeś okradziony. Nie wiem zresztą jak może ci się chcieć grać w tą grę skoro straciłeś 10 postaci 75+ (a przynajmniej tak twierdzisz)

Opublikowano

Mogłeś się logować np. u kolegi, który miał "zasyfiony" komputer.

Jest wiele przyczyn, samo nie wyparowało.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Jesli straciles tak 10 postaci, to znaczy, ze masz zawirusowany komputer, badz wiele osob znalo twoje pasy, ja nigdy nie stracilem nic z konta, mimo, ze tez konta lezaly czasem po kilka, a nawet kilkanascie miesiecy nie uzywane.

Nie grałem już troche w globala, ale bodajże było tak że jak nie grasz 3 miesiące to konto jest usuwane dla zaoszczędzenia miejsca. :]

Opublikowano

1. pewnie miałeś gdzieś takie same passy

2. może jakiś kolega znał twoje passy

3. może jakiś kolega jak był u ciebie to podpatrzył jak hasło wpisujesz i cię ojebał jak nie grałeś

Opublikowano

Nie wiadomo co się tam z tymi kontami dzieje, ludziom EQ znika już nie od dziś. Czyste PC-ty itd.

To, że cie okradli to wiesz na pewno... Może gameforge ma jakieś wycieki, ostatnio wykupili Metin2 UK, bo z PL-a średni zarobek mieli i no przy takich transakcjach różne rzeczy mogą wyciec, bo sprzedaje się grę i serwery razem z graczami. A w sumie by mnie to nawet nie zdziwiło, że ktoś tam ma dostęp to SG koleś miał dostęp 2 miesiące i dopiero po dwóch miesiącach to odkryli, a i tak nie wiadomo do czego go używał.

Idź na policje, tak jak ten koleś co był w wiadomościach, będziesz number 2 i przynajmniej sensacja na forum będzie :s

27yww1c.jpg

Opublikowano

@Up jaki number 2? Wiesz ilu ludzi zgłaszało już na policji kradzież postaci w metinie? Setki.

Co do tematu,skoro straciłeś w swojej grze ponad 10 postaci 75+ należałoby już dawno się zastanowić nad bezpieczeństwem kont.

1) Przypomnienie do maila (Pytanie pomocnicze) hasło do maila,powinieneś zmienić.

2) Nie graj w szkole (o ile chodzisz do szkoły) ponieważ ktoś może łatwo podpatrzeć passy.

3) Do każdego portalu,konta,maila miej inne hasło.

4) Maila miej innego niż login,i hasło.

Sam gram od około 5 lat,i ani razu nie zostałem okradziony.Przy kradzieżach wina leży najczęściej w słabych zabezpieczeniach,w końcu tego konta nie ukradł raczej żaden profesjonalny hacker.

Opublikowano

W skrócie musiałeś zostać okradziony innej opcji nie ma.

Mogłeś się logować u kolegi jak to napisał Istny,lub po prostu podawać te same pasy na stronkach przeznaczonych do kradzieży np.

jakieś yangi za free etc.

Metin2.pl na pewno Ci konta nie okradł,gdyż Administracji zbyt bardzo zależy na graczach a takimi sytuacjami mogłaby ich tylko stracić.

Masz jeszcze jakieś wątpliwości,pytania?

Opublikowano

Zostałeś okradziony krótko mówiąc, innego wytłumaczenia tutaj nie ma, nic nie poradzimy. ;-)

lk480_av1.png

Opublikowano

Nie jestem idiotą zeby logowac sie na free yangi :D hm kolegow grajacych w metina nie mam ;d w szkole kompy ledwo ciagna painta a co mowic o metinie

jedyne co te konta mialy powiazanego to kupowanie yangow z allegro przekladalem czasami z konta na konto

A eq znika moze akurat nie wam ale duzo ludzi ma bezpieczne kompy a eq nie ma ;]

18706.png34260.png

34491.gif34793.gif

33032.gif33251.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...