Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak wgrać tekstury?

Etilator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pobrałem tekstury 512x512 gdy je wybrałem "wywaliło" crasha, a gdy włączam minecrafta od nowa to mam czarny ekran.
Nie jest to wina sprzętu bo wiem że mój komp da sobie rade z takimi teksturami.

2mmtoop.png

Opublikowano

512X512 to duza tekstura polecam pobrac mniejsza lub czekac ja na moim kompie jak uruchomiłem tak wielka teksturę czekałem 5 min

albo tak jak wyzej jest napisane

;):)

Opublikowano

Tekstury są zapewne pod niezgodną wersję MC.

Albo tak jak pan wyżej powiedział albo po prostu masz za słabego PC na takie teksturki :) Ja też miałem problemy m.i. na takiej rozdzielczości tekstur pack'ów....

Polecam zainstalować inny albo ten sam z mniejszą ilością pikseli. B)

Nie działały mi również te 200 coś, ale zaktualizowałem sterowniki do karty graficznej i potem już działały ... możesz spróbować, ale wątpię by sposób z ostatniej linijki coś pomógł.

Opublikowano

java moze nie obsługiwać aż takich rozdzielczości , przeskaluj sobie na 256 to optifine obsługuje -
przelec texturki mc patcherem tam ponoć jest opcja konwertująca textury ale sądze ze to to pierwsze

Opublikowano

Albo tak jak pan wyżej powiedział albo po prostu masz za słabego PC na takie teksturki

Ale kolega który, uboryka się z tym problemem napisał dokładnie że ''JEGO KOMPUTER DA SPOBIE RADĘ SPOKOJNIE Z TAKIMI TEKSTURKAMI''.

Spróbuj przeinstalować całego minecraft'a i wtedy wgrać mniejszą tekxturkę np 128x128 bądź 256x256 jak one zadziałają to widocznie jest to wina autora textury bądź coś w ten desing.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...