Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukamy ogarnientej osoby do postawienia serwera

longer23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukamy kogos kto postawi serwer, wgra pliki i tak dalej(linux,debian). Oraz bedzie sie nim opiekowal wzamian mozemy placic jakies drobne pieniadze lub po prostu wcielic osobe do naszego teamu. Poki co jest nas tylko 2, chcemy to zrobic porzadnie wiec szukamy kogos ogarnientego. Kazdy kto moglby sie przydac moze pisac tutaj, prosze nie spamowac wiadomosciami typu ze nam sie nie uda, bo nas to nie interesuje i chcemy sie dobrze bawic. A kto moze sie przydac ? kazdy co ktos potrafi

Opublikowano

Polecam tego typeczka.

- Zawsze chętny do pomocy,

- Miły,

- Przyjazny,

- Lubi się bawić w tych bazach,

- Zna się chłopak.

Kontakt masz na jego profilu. Napisz a pewnie się odezwie.

Mi się z nim miło pracowało, pracuje i będzie pracować. :D

Opublikowano

- edycja media.pk2

- zabezpieczanie serwera(chodzi tu o niedomknięte porty itp podobne luki)

- konfiguracja maszyny pod serwer(odpwiedni system , parametry , pierdoły)

Pliki na których pracuję to BlackRogue Server Files (Cap 100) może je dowolnie skonfigurować idealne pod niskie capy, czyt (100max).Wrazie problemów pisz smiało nie będę ci to uczu mydlił :)

14568e76ec678c83d1c0.jpg

Opublikowano

Nie ma plików serverowych pod linuxa, prznajmniej jak tyle w tym siedzę to tego jeszcze nie wiedziałem.

drobne pieniążki? masz pojęcie ile kosztuje host z ochroną ddos?

Jak coś potrzebujecie to mogę suppotrować jak to coś poważnego. Tylko PM do mnie is można TS, wieczorem po 21 bo pracuje.

Fornication Under Consent of the King =)

Opublikowano

Wszystko zależy od kilka czynników :

1.Lokalizacji hosta

2.Firmy hostującej(w polsce hosty za drogo się cenie , głównym powodem jest to że elektronika jest droga w polsce)

3.Parametry maszyny

4.Pliki Serwerowe

Fakt faktem , anty ddos to nie są groszowe sprawy :)

14568e76ec678c83d1c0.jpg

Opublikowano

Co zależy od tych czynników niby? Anty-DDoS nie jest jakimś ogromnym wydatkiem .

Proszę cię, dobry DDOS kosztuje 200$ na miesiąc.

A taki od Kasperskiego za 50 zł to można oblecieć w 15 min!

13 letnie dziecko wejdzie na niemieckie elitepvpers pobierze 15 mb program i server będzie lagować -.-

Tyle już się z tym użerałem że ja chyba nie miał bym znowu nerwów na to.

Albo niech ktoś się spręży nad znalezieniem hostingu z ddosem, to była by opcja najbardziej opłacalna.

Może nawet z donate dało by się server utrzymać ale na zarobek nie macie co liczyć.

Jak również zamiast ddos może spróbować z jakimś potężnym HOSTEM, który będzie wstanie odbić do 0.5gb/s zapyziałych pustych pakietów, bez specjalnej ochrony... to tak z 300 euro :-)

Opublikowano

Brutalna prawda jest taka że trzeba wyłożyć, a i na początku bywa często tak że trzeba dokładać.

Oczywiście znam osobiście przypadek serwera który stał dwa miesiące i wyciągnęli na nim 10 tys....

Nie ma też co to za bardzo liczyć, bo serwerów do sro jest ponad 100 w europie.

Trzeba mieć taki pomysł na serwer żeby to ktoś kupił.

Czysty serwer z niskimi ratami... to nie to. Ludzie chcą innowacji, nowości bo są zbyt bardzo znudzeni.

Jakiś zgrabny grafik niech zrobi własne d15. Zrobić cap 150 w plikach to nie problem. Jakieś parę nowych mobków.

Coś musicie pokombinować i same dobre chęci nie wystarczą :-)

Trzymam kciuki :-) bo sam chciałem zrobić 100% polskie sro :-) ale to przeszość, bo tłumaczyć te mb bzdur. MASAKRA!

Opublikowano

Proszę cię, dobry DDOS kosztuje 200$ na miesiąc.

A taki od Kasperskiego za 50 zł to można oblecieć w 15 min!

13 letnie dziecko wejdzie na niemieckie elitepvpers pobierze 15 mb program i server będzie lagować -.-

Tyle już się z tym użerałem że ja chyba nie miał bym znowu nerwów na to.

Albo niech ktoś się spręży nad znalezieniem hostingu z ddosem, to była by opcja najbardziej opłacalna.

Może nawet z donate dało by się server utrzymać ale na zarobek nie macie co liczyć.

Jak również zamiast ddos może spróbować z jakimś potężnym HOSTEM, który będzie wstanie odbić do 0.5gb/s zapyziałych pustych pakietów, bez specjalnej ochrony... to tak z 300 euro :-)

Prosze Cię co to jest 200$ dla server ownera. Chyba każdy jest tego świadomy że średni server zarabia około 2k$/miesięcznie (ofc. server international.) Tak więc po miesiacu działania ma juz za poprzedni miesiac na nastepny i jescze jest na plusie.

Brutalna prawda jest taka że trzeba wyłożyć, a i na początku bywa często tak że trzeba dokładać.

Oczywiście znam osobiście przypadek serwera który stał dwa miesiące i wyciągnęli na nim 10 tys....

Nie ma też co to za bardzo liczyć, bo serwerów do sro jest ponad 100 w europie.

Trzeba mieć taki pomysł na serwer żeby to ktoś kupił.

Czysty serwer z niskimi ratami... to nie to. Ludzie chcą innowacji, nowości bo są zbyt bardzo znudzeni.

Jakiś zgrabny grafik niech zrobi własne d15. Zrobić cap 150 w plikach to nie problem. Jakieś parę nowych mobków.

Coś musicie pokombinować i same dobre chęci nie wystarczą :-)

Trzymam kciuki :-) bo sam chciałem zrobić 100% polskie sro :-) ale to przeszość, bo tłumaczyć te mb bzdur. MASAKRA!

Niewiem czy wy jeszcze nie zauważyliście? Servery dla Polaków się nie opłacają. Przykre ale prawdziwe.

D15 to nie rozwiązanie . Ludzie nie szukają innowacji a dobrego end game contentu. Coś dzięki czemu po wbiciu max lvl nie bedą siedzieć na serverze i tylko wyzywać na pvp coraz to innych graczy do znudzenia.

TIOiE.jpg

Opublikowano

Dodanie nowy questów na jakieś super specjalne rzeczy też za bardzo się nie sprawdza, w końcu i tak je zrobią, i dalej zostanie tylko pvp.

Potrzebna koncepcja niekończącej się opowieści :-)

Pomocnik
Opublikowano

Łatwo gadać tylko robić niema komu, każdy chce się wkręcić żeby być "pro" a nie pomagać. Autorowi tematu radze wziąć do serca powiedzenie "chcesz coś zrobić dobrze? zrób to sam". To nigdy nie było tak aktualne jak teraz , jeszcze parę lat temu szło znaleźć normalnych ludzi teraz to już prawie niemożliwe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...