Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kurier czy dzis będzie ?

sanandre

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej nie masz co na to liczyć. ;-) Na pewno masz na mailu numer Twojej transakcji (wysłany od firmy kurierskiej), wchodzisz na stronę, wklepujesz ten numer i masz dokładnie opisane co się dzieje z Twoją paczką.

Opublikowano

Nie ma szans, ja kiedyś z głupoty zamówiłem pewną rzecz z allegro, gość wysyłał ją z pewnego miasta do mojej miejscowości, a od jego sklepu do mojego domu jest równe 15 km, a paczka przyszła na drugi dzień, nie popatrzyłem wtedy skąd on wysyła a okazało się, że mogłem sobie podjechać haha.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

No nie wiem, ja nigdy nie miałem przypadku, ze czekałem 3 dni na kuriera, raz mi się zdarzyło że paczka przyszła po dwóch dniach a tak to zawsze dzwonie do gościa, i mówię " Panie jest taka sprawa, paczka musi przyjść na drugi dzień bo jak nie to klapa " i zawsze jest na drugi dzionek:)

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Jeśli kupowałeś przez allegro to mniej więcej jest tak:

Wysyłasz kolesiowi pieniądze

- pocztowy 1-2 dni

- bankowy 1 dzień

Koleś otrzymuje pieniądze po tym dniu, i wysyła do Ciebie

- kurier 1-2 dni

więc oblicz sobie :)

Dane są zbliżeniowe, mogą odbiegać od realnych, ale wcześniej niż w środę to chyba nie dostaniesz.

Opublikowano

Chyba że wybrał za pobraniem więc paczka pewnie została wysłana jeszcze dziś :D

To kawał drogi ?:D ja osobiście nie patrze już z jak daleka idzie paczka, kiedyś zamawiałem od gościa który mieszka w Warszawie, a od Wwa do mojego miasta jest ok 400km i na drugi dzień miałem.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Raczej nie masz co na to liczyć. ;-) Na pewno masz na mailu numer Twojej transakcji (wysłany od firmy kurierskiej), wchodzisz na stronę, wklepujesz ten numer i masz dokładnie opisane co się dzieje z Twoją paczką.

Błaga, nie pierdol głupot jak nie wiesz. Numer zamówienia (który nadaje sklep zamówieniu) i numer nadanie paczki (który nadaje kurier) to dwie zupełnie inne rzeczy. Jeśli chce śledzić paczkę to może napisać do sklepu aby mu takowy numer podali.

btw, masa spamu a nikt oprócz up nie udzielił mu konkretnej odpowiedzi. Zapewne na stronie sklepu pisze, w ile dotrze paczka ale najczęściej są to 24 godziny od momentu wysłania.

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...