Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] PixelSearch?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Mam prośbę, czy mógłby mi ktoś napisać kawałek kodu (nie wiem jak się za to zabrać :c), powinien być w miarę krótki.

Postaram się odwdzięczyć like'ami ( ;-; wiem, że to tak naprawdę tyle co nic za czas który w to włożycie )

A więc do rzeczy.

Skrypt, który by wyszukiwał w okienku o przykładowej nazwie "program", 2/3 rodzajów pixeli w o tym samym położeniu (przykładowo $x = 357 i $y = 380)

Kolor pixelów mam w hex'ie (mówię, żeby się od razu zapytać czy to stanowi jakiś problem)

Ogólnie program ma polegać

$find1 = pixelsearch(kordy, kolor)
$find2 = pixelsearch(kordy, kolor2)

If $find1 = 1 Then
klik()
endif
If $find2 = 1 Then
klik2()
endif

:C nie wiem jak to inaczej opisać 

Liczę na waszą pomoc :) albo odesłanie mnie do odpowiedniego tematu, który mógłby mi pomóc

Ogólnie najtrudniejsze dla mnie jest ogarnięcie kordów w okienku

Opublikowano

Podpowiedź co do wyszukiwania w danym okienku.

Ostatni parametr PixelSearch to hwnd. HWND to uchwyt do danego okienka, który można zdobyć funkcją WinGetHandle.

Przykładowo:

$hwnd = WinGetHandle("[CLASS:Notepad]")
A co do koordów w danym okienku to masz AutoIT Window Info, Ctrl+F6 w SciTE. Na zakładce ControlClick Coords masz jakotakie koordy, niestety tylko na kontrolkę. Żeby zdobyć koordy na okno to możesz je ustawić na pozycji 0,0 na pulpicie (górny lewy róg) i wtedy koordy myszki to koordy okienka.
846331404756772371599.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...