Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym to sie rozni od lola

Cziter03

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Główne różnice pomiędzy Dota2 i League Of Legends:

• Jeżeli zginiesz, nie tylko musisz czekać aby się odrodzić, ale tracisz również sporą część złota. DOTA jest grą, w której pomyłki są kosztowne.
  • Można dobijać własne creepy (miniony), wieże oraz w niektórych przypadkach bohaterów, aby przeciwnik nie dostał złota oraz otrzymał mniej doświadczenia.
  • Nie ma czarów summonera ani run! Jedyną przewagę jaką posiada gracz, który rozegrał wiele meczy nad nowym graczem jest jego wiedza oraz umiejętność gry.
  • Wszystkie postacie są dostępne dla każdego gracza od samego początku.
  • Mechanika Fog Of War (Mgły) jest inna. Nie ma wyznaczonych miejsc, w których można się chować. Można natomiast manewrować między drzewami i zasłaniać się nimi tak aby przeciwnik nas nie widział.
Opublikowano

Mimo, że oby dwie gry są w kategorii MOBA, to różnią się od siebie i to bardzo. Mechanika, Dota jest o wiele trudniejsza, inni gracze, inny gameplay. W LoL'u masz ulepszenia typu dodatkowe bonusy do dmg czy czegoś innego na początku gry, 2 spelle, które IMO są bez sensu, ponieważ zadajesz np. free 400 damage czy masz ucieczkę. Do tego grafika w Docie jest 'mroczniejsza' a w Lolu 'cukierkowa'.

Btw. fajna nutka (pierwsza część):

he?

Opublikowano

Mimo, że oby dwie gry są w kategorii MOBA, to różnią się od siebie i to bardzo. Mechanika, Dota jest o wiele trudniejsza, inni gracze, inny gameplay. W LoL'u masz ulepszenia typu dodatkowe bonusy do dmg czy czegoś innego na początku gry, 2 spelle, które IMO są bez sensu, ponieważ zadajesz np. free 400 damage czy masz ucieczkę. Do tego grafika w Docie jest 'mroczniejsza' a w Lolu 'cukierkowa'.

Btw. fajna nutka (pierwsza część):

Tak bardzo cukierkowa grafika szczególnie jak robisz pentakill'a

----------------------------------
01 - Operating System
----------------------------------

0101 - Operating System         : Windows 7 Ultimate 32-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.140303-2144)
0102 - Language                     : Polish (Regional Setting: Polish)
0103 - BIOS                             : Award Modular BIOS v6.00PG
0104 - Processor                     : Intel® Core2 Quad CPU    Q6600  @ 2.40GHz (4 CPUs), ~2.4GHz
0105 - Memory                         : 3072MB RAM
0106 - Available OS Memory   : 3070MB RAM
0107 - Page File                      : 2580MB used, 3559MB available
0108 - Windows Dir                 : E:\Windows
0109 - DirectX Version            : DirectX 11
0110 - DX Setup Parameters   : Not found
0111 - User DPI Setting           : Using System DPI
0112 - System DPI Setting       : 96 DPI (100 percent)
0113 - DWM DPI Scaling         : Disabled
0114 - DxDiag Version             : 6.01.7601.17514

76561198045525575.png
Opublikowano

Z racji, iż jestem wielkim fanem Blizzarda i nie zaprzeczę, że grałem w Warcrafta 3 ponad 7 lat to mam duży dylemat czy nie zagrać w Dote2. Tak jak wspomniałem, grałem w W3 i zauważyłem, że w Docie2 występują stamtąd wiele postaci i dlatego ta gra mnie bardzo kusi. Gram w LoLa już ponad pół roku i nie wiem czy zaczynać grać w Dote czy też nie. Jak już panowie UP powiedzieli, Dota jest bardziej dopracowaną i co zwłaszcza trudniejszą grą. LoL to jest w stylu nafeeduj się, zabij wszystkich i wygrywaj.

Opublikowano

@Stratek

Czyli w Lolu jest tak, że normalna gra to cukierkowa a jak masz pentę to pełny gore: flaki, krew, poodcinane łby etc.

#Topic

Na pewno wyższy skill cap, runy i masteriesy nigdy nie zastąpią umiejętności gracza. Do tego supportowanie w docie to większa frajda, w lolu twoją rolą jest tylko osłona carry w farm phase, potem tylko stawiasz wardy; w docie nie dość, że masz dmg to jesteś valuable przez całą grę.

Opublikowano

Zapomnieliscie dopisac ze w LoL'u musisz kupowac postacie, w docie masz tryby typu single draft/random/all pick, w tym ostatnim wybierasz sobie sposrod wszystkich dostepnych bohaterow.

Grafika ofc w Docie lepsza.

@edit

Zapomnialem dopisac, w LoL'u masz skiny, je musisz kupic, w Docie masz rozne itemki do kazdej postaci np inny miecz dla Dragon Knighta, mozna zmienic wyglad jak Ci sie podoba, w Docie te itemki tanie nie sa ale za mecz jest szansa ze dostaniesz losowy item.

-

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jest po prostu lepsza może nie tak popularna jak LoL ale jest mnie mikro płatności a nie tak jak na LoLu za wszystko się płaci

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Różni się bardziej skomplikowanymi team fightami ,trudniejszym junglowaniem i wiele wiele innych.Według mnie dota jest o wiele lepsza.

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

różnie się pierdyliardami rzeczy ale ja wymienię tylko te bardziej interesujące
1.Brak runek czy specjalizacji można polegać tylko na umiejętnościach gracza
2.O wiele lepsza grafika mroczniejsza i lepsza a w lol'u jak powiedział pan kilka UP jest cukierkowa
3.O wiele trudniejsza
4.Trudniej jest budować postać co prawda z creepów wypadają pierdyliardy golda ale dla porównanie w lol z 1000 golda masz 380 hp a w Docie2 za 2200 golda masz 250 hp :v
5.Bardziej skompikowane umiejętności postacie w lolu jest
Q-kilknij W kliknij w docie w każdej fazie gry musisz rozpatrzeć ruch ze względu na to że każda postać tam jest manożerna i Cd jest o wiele większy
6.Brak zwiększenia mocy umiejętności jest jaki DMG i taki kurna będzie (jest tylko 1 przedmiot który to zwiększa ale tylko magiczne) w lolu to zapchasz sobie ekwipunek przedmiotami na AP i już możesz spamować
7.brak monotonności w lolu jak jest 44 minuty to długi mecz a jaw docie 2 się nieraz zagrywam i mam już godzinę
Słowem DOTA 2 JEST LEPSZA A LOL TO GRA DLA LUDZI LUBIĄCYCH ŁATWE GIERKI

lo6i.jpg

Masz problem? Wrób to co Happy i zeżryj jakąś rybkę :v

Opublikowano

Nie ma co tych gier porównywać,

LoL to gra akcji z elementami strategii, a

DotA to gra strategiczna z elementami akcji.

Mimo że w obu grach chodzi mniej więcej o to samo, różnych gatunków nie powinniśmy porównywać... Nie ma co robić listy różnic, trzeba odpalić obie i samemu stwierdzić czy wolisz dynamiczny i ofensywny styl gry, czy przemyślanie każdego swojego kroku.

Opublikowano

myśle że koledzy wymienili wszystko , ja od siebie jeszcze moge dodać że :

-w docie w kolejce czekasz 10 min

-płynność animacji jest na poziomie tibii

-w docie występuje wieksza mapka

-bardziej rozbudowana jungla

Opublikowano

Kolejka jest wprowadzona tylko na jakiś czas, niedawno była premiera gry ;) Gracze z bety nie czekają. Swego czasu w LoL-u też była kolejka, więc nie wiem czy można to liczyć jako różnicę.

Nie rozumiem o co chodzi z płynnością animacji, może masz za słaby komputer?

Opublikowano

Kolejka jest wprowadzona tylko na jakiś czas, niedawno była premiera gry ;) Gracze z bety nie czekają. Swego czasu w LoL-u też była kolejka, więc nie wiem czy można to liczyć jako różnicę.

Nie rozumiem o co chodzi z płynnością animacji, może masz za słaby komputer?

mówie o kolejce do gry nie do logowania.

wczoraj z kolegą nie graliśmy wgl ponieważ czekaliśmy ponad 15 minut...wiec sobie odpuściliśmy , wieczorkiem sytuacja sie powtórzyła nie mogło znaleźć nam gry o.O

z tą płynnością animacji źle sie wyraziłem, chodzi mi o to że auto atack ma jakiś opuźniony zapłon , klikam i dopiero po ok sekundzie postac uderza w minionka.

Opublikowano

@up, wczoraj bład jakiś był po prostu dlatego tak ;) Mi średnio minutke znajduje grę, chyba że mam w teamie jakiegoś low'a to dłużej.

Jeżeli dla Ciebię 15 minut to dlugo to zobacz co ten gostek wczoraj czekał :D
1150232_547190088668470_1744718392_n.jpg

Opublikowano

mówie o kolejce do gry nie do logowania.

wczoraj z kolegą nie graliśmy wgl ponieważ czekaliśmy ponad 15 minut...wiec sobie odpuściliśmy , wieczorkiem sytuacja sie powtórzyła nie mogło znaleźć nam gry o.O

z tą płynnością animacji źle sie wyraziłem, chodzi mi o to że auto atack ma jakiś opuźniony zapłon , klikam i dopiero po ok sekundzie postac uderza w minionka.

Po

1. To Dota 2 anie LoL, tutaj każda postać ma inną animację ataku.

2. Minionki <facepalm>, w Docie to są creepy

Opublikowano

Po

1. To Dota 2 anie LoL, tutaj każda postać ma inną animację ataku.

2. Minionki <facepalm>, w Docie to są creepy

omg

1) a w lolu myślisz że każda postać ma tą sama animacje ??o.O, chodzi mi o zapłon postaci (nie biją od razu tylko jest dosłownie chwila przerwy miedzy kliknięciem a atackiem)

2) Jeden ch** w lolu równiesz mówi sie na to miniony czy creepy = to samo

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W Docie2 nie musisz napewno placic za wiele rzeczy tak jak w lolu. Nie masz tyle napewno d... ktorzy sie bulwersuja. Duzy wybor bohaterow. Nie musisz na dobra sprawe kupowac nic ze sklepu doty bo tak czy siak i tak predzej czy pozniej moze Ci wpasc ten item ze sklepu ktory chcesz miec na danej postaci (prawie jak simsy xD). Im wyzszy lvl wbijesz tym wieksza szansa ze jakis item epicki moze Ci wpasc. Duzo ruskich ktorzy CI poprawia humor. No i grafika na koncu jako ze nie jest najwazniejsza. Oddaje klimat gry az milo sie gra i patrzy na to i wgl Dota jest lepsza i choy. :D Hmmm....

Everyone is entitled to it, yet it cannot be bought. People waste it without a second thought, and they ultimately regret doing so, as it's supply gets exhausted. What exactly is "it"?

118jaft.png

Opublikowano

Ruskie disco polo <3

mixer21 to jeden z wielu, którzy zagrali milion gier w lola i wygrywają na średnich botach, przechodzą na dotę i nie potrafią wyciągnąć 20lh w pierwszych 20 minut, każdy ich klepie i szkoda im kasy na gema, coby to było rikiego widać. Nie może dopuścić do siebie myśli, że nie potrafi grać, więc po godzinie wraca do lola. Nie dyskutujcie z nim i tak nic nie zrozumie.

Opublikowano

Dota ma lepszą grafile, nie ma płaczków, większa mapa, ciekawsza rozgrywka, brak krzaków, tylko drzewa, za którymi się chowa, kurierzy, ukryte sklepy I NIE TRZEBA WYDAWAĆ HAJSU NA JAKIEŚ WALONE SKÓRKI!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...