Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiany

MaminSynek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Ostatnio piszę dużo tematów... Za dużo. Ale do rzeczy. Podam wam tu moją specyfikację komputera, a waszym zadaniem jest powiedzenie mi co należy wymienić aby chodziły najnowsze gry.

CPU: Intel Xeon CPU 3.20 GHz x 4.

GPU:nVidia GeForce 9400 GT

RAM: 2GB DDR2.

Obudowa:HP worksation xw6200

To tyle. Powiedzcie mi co jeszcze napisać jeżeli o czymś zapomniałem. Z góry wszystkim dziękuje.

graphic.png

Opublikowano

Za 2000 masz porządny zestaw, tu nic wiele nie wymienisz bo wymieniając jeden podzespół trzeba inne.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Jeżeli chodzi ci o gry to możesz najwyżej kartę zmienić + zasilacz i dołożyć 2gb ram, ale tak jak mówię jeżeli masz już coś uskładane lepiej dozbierać i mieć całkowicie nową wydajną jednostkę.

Co do poprawienia wydajności to Game Booster podobno pomaga w grach.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

Jeżeli chodzi ci o gry to możesz najwyżej kartę zmienić + zasilacz i dołożyć 2gb ram, ale tak jak mówię jeżeli masz już coś uskładane lepiej dozbierać i mieć całkowicie nową wydajną jednostkę.

Co do poprawienia wydajności to Game Booster podobno pomaga w grach.

Ten GB gówno daje. Włączam go jak gram w BF3 z nadzieją, że za chwile będzie wydajniejszy mój beznadziejny PC.

graphic.png

Opublikowano

A na co mam wymienić? tak moze do 1500zł budżet. Oscyluje między 2000-1500

@UP

Czytaj posty potem się pytaj.

Game booster cudów przecież nie zdziała. Trzeba mieć pierwsze jako taki sprzęt, przecież sam ci 50fps nie da. Ja akurat miałem 35 w Most wanted ( nowym ) po odpaleniu GB miałem 35- 50 więc działa, może nie w każdej grze, ale działa.

24dnacg.png

Opublikowano

@UP

Czytaj posty potem się pytaj.

Game booster cudów przecież nie zdziała. Trzeba mieć pierwsze jako taki sprzęt, przecież sam ci 50fps nie da. Ja akurat miałem 35 w Most wanted ( nowym ) po odpaleniu GB miałem 35- 50 więc działa, może nie w każdej grze, ale działa.

Budzetu nie zauważyłem ;p A co do GameBooster'a to zdania nie zmienie ;p

@top Może zrobisz tak: Sprzedasz to co masz i dołożysz do nowego? ;p

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...