Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co dokupić.

OlsenCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar przygotować komputer pod gry. Jak na razie nie jest tak źle. Mam po te 30-40 fps w grach na średnich wymaganiach (CoD, BF, LoL), lecz gdy już chcę coś nagrać to wtedy jest lipa. Więc tu jest to co mam na razie :

Karta Graficzna : NVIDIA GeForce GT 430
RAM : DDR3 2x4GB
MOBO : ASRock N68C-S UCC
Procek : AMD Athlon II X4 640
Zasilacz jakiś noname.

Budżet do 1000zł. Proszę o pisanie według kolejności co wymieniać, ponieważ będę to robił stopniowo. Kolejna rzecz: Moja obudowa to jest jakiś IBOX, wentylator jest z przodu, nad stacją dysków. Nie mam zielonego pojęcia jak miałbym go wymienić, więc teoretycznie do budżetu wchodzi też nowa obudowa, lub mógłbym zanieść do jakiegoś serwisu aby mi złożyli. Dysk mam 1TB więc jest git. Czekam na wasze wypowiedzi.

Daj "Lubię to" to nic nie kosztuje

:)

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Ale jeśli może to proszę o odpisywanie od razu na wszystkie pytania z mojego posta.

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Buda na m23 brutusa lub 410 brutusa, deus 500w, zostaje nam jakieś 600/700zł, za to kupujesz gtx660/radeon 7850, lecz w nagrywaniu to nie pomoże, musisz zmienic platformę, w sumie zrobisz lepiej kupując h61m, i5 3350p (ok 800zł) + buda i zasilacz 300zł = 1100zł +/- 50zł. Grafika strasznie słaba, to do wymiany później.

Opublikowano

Czyli, z tego co wyczytałem to grafikę na samym końcu tak? Ewentualnie możemy zwiększyć budżet do 1500 +/- 100.

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Nagrywarkę i dysk mam. Jeszcze mam pytanie, w sumie to ono dręczy mnie najbardziej. Czy dam radę to wszystko sam wymienić? Jestem w tym totalnie zielony. Jedyne co takiego robiłem to rozkręcałem kompa aby wyczyścić procesor itp.

P.S. Intel Core i3, byłaby duża różnica wydajności?

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

wez ta i5. ale czy dysk na sata . pobierz program speccy i zobacz czyi jest napisane przez dysku ata device

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

To sprawdzę to jutro bo dzisiaj mi się już nie chce. A czy jak kupie np. nowy zasilacz bo to go kupie najpierw zaraz po obudowie. To będzie instrukcja gdzie i jak podłączyć do jakiej części czy lepiej zanieść od razu do jakiegoś informatyka?

@REF

db907992c1e9c38a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...