Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mesajah - Album "Brudna Prawda"

QuarK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko :)

Co sądzicie o nowej płycie Manuel'a Diaz'a czyli Mesajah'a pt. "Brudna Prawda"?

Mi osobiście podoba się tego typu muzyka oraz jej przesłanie co do tego albumu to jest zarąbisty. Jest to jego 3-ci album, ale zauważmy ,że mówi prawdę w swoich piosenkach... jestem ciekaw co wy uważacie na temat jego albumu?

Okładka albumu:

65629_560994510590373_1955172790_n.jpg

Jeżeli będę zmuszony/poproszony o usunięcie okładki albumu z tego tematu to zrobię to... należy podać odpowiednie argumenty oraz/albo dowody etc.

Opublikowano

Płyta bardzo mi się podoba.

najlepszy kawałek to babilon

Ja też tak uważam ;) Fajne jest też "Nie zabije nas czas" z całym zespołem...

zauważyłem ze ten album jest tak samo zajebisty jak każdy inny

No a jak :D

Ciekawe ilu jeszcze mamy ludzi słuchających reggae na MPC ^_^

Opublikowano

Bardzo lubię Mesajah'a, chociaż nie ukrywam, że o wiele lepiej nagrywali całym NDK. Ta płyta jest taka... inna? Przyzwyczaiłam się do niego, jako do chillout'owego rastamana śpiewającego nuty typu 'Szukając szczęścia' czy 'Bakacje'. ;-) Tej płyty oceniać nie będę, bo nie zrobiłabym tego do końca obiektywnie. Myślę, że potrzeba mi czasu, aby przestawić się na 'drugiego' Mesajah'a.

Opublikowano

Bardzo lubię Mesajah'a, chociaż nie ukrywam, że o wiele lepiej nagrywali całym NDK. Ta płyta jest taka... inna? Przyzwyczaiłam się do niego, jako do chillout'owego rastamana śpiewającego nuty typu 'Szukając szczęścia' czy 'Bakacje'. ;-) Tej płyty oceniać nie będę, bo nie zrobiłabym tego do końca obiektywnie. Myślę, że potrzeba mi czasu, aby przestawić się na 'drugiego' Mesajah'a.

Drugiego w sensie? Pewnie chodzi ci o fakt ,że przyzwyczaiłaś się do "klasycznego" Raggamuffin. Ale tak jak powiedział Mesajah w pewnej audycji w radiu ,że on stara połączyć stary jak i nowy styl ragga - co oczywiście ukazane jest właśnie w tej płycie np. Ludzie Roboty(nowa ragga) oraz Beautiful Morning(stara ragga).

Nie wiem czy określenie stara/nowa ragga jest tutaj odpowiednie,ale cóż :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mesajah oczywiscie rozpier**a system.

Nagralem moj cover jego piosenki z Bednarkiem.

Sprawdzicie? :)

Szukajac Szczescia znajdziesz na moim kanale w zakladce filmy. Cover w moim wykonaniu, licze na komentarz i suba!!! =)

Opublikowano

Mesajah razem z NDK to mistrzowski przekaz, ale nie każdy lubi tego typu muzykę, za to ja UWIELBIAM <3

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...