Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Czy zagrałbyś na takim serwerze?(przeczytaj!)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Jestem w trakcie tworzenia serwera RP(role-play-czyli realne życie)

Wiem, że jest już sporo takich serwerów, ale mój byłby (tak myślę) wyjątkowy. Dlaczego?

Ok. opisze wam jak ja to sobie widzę. Wbijasz pierwszy raz na nasz serwer. Spawnujesz się z książką na przystanku autobusowym bez żadnego eq. Czytasz książkę i dowiadujesz się, że zostałeś porwany i okradziony i musisz zacząć nowe życie. W książce pisze także jak zarobić pierwsze pieniądze i kupić coś do jedzenia.

Na serwerze byłby rozbudowany system questów (nie tylko zbieranie bloków), samochody bez instalowania żadnych modów i rangi z własnymi kitami.

Np. na początku gry jesteś bezdomny. po zebraniu x gotówki idziesz do Urzędu Miasta i kupujesz rangę Mieszczanin. Twoja ranga upoważnia Cię do odbioru "zasiłku" z pożywieniem i np. kilofem drewnianym co 12 godzin.

Co myślicie o takim typie serwera? :D

Opublikowano

Według mnie, jest to całkiem niezły pomysł, uważam, że byłoby to coś... innego ;)

Poszukuję programistów java do dużego projektu (nowy tryb gry oraz kilka innych ciekawych pomysłów) - kontakt poprzez pw na forum, tam podam ewentualnie inne sposoby kontaktu.

~ErroR 69 - Brain Not Found

Opublikowano

Zawsze marzyłem o dobrym serverze realne życie :) Sam chciałem kiedyś taki postawić 100slotów, ale coś innego, na początku dowiadujesz sie o wygranej w lotto i masz 100k. Zaczynasz własny biznes jako: (wybierasz) Farmer, alchemik, drwal, górnik, kowal i inne. Potem. Kupujesz ziemię i tam musisz mieć dom z pracowniami czy miejscem na swój pomysł.

Później zarabiasz i kupujesz większe ziemie, oraz możesz mieć więcej sposobów na zarabianie z wyżej wymienionych, ale straciłem sponsora, więc pomysł nie wypalił :(

Na pewno bym zagrał na twoim servie jak wypali.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Hah nawet nawet nawet nawet :O

Podoba mi się twój przyszły serwer :rolleyes:

Może dodaj system przestępsw, gra wtedy by była lepsza więzienie zrobić nie takie, że jak coś zrypiesz to siedzisz w klatce NIE, tylko jail i aby wyjść zdajesz sektory do jaila można trafić nw np za to co bana możesz dostać ;)

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Opublikowano

Dzięki za opinie! Ale teraz mam kolejne pytanie, a właściwie dwa:

1. Znacie osobę która wykonuje autorkie pluginy?

2. Nie wiecie ile mniej więcej kosztuje napisanie pluginu?

Opublikowano

Chętnie zagram na takim serwerze, gdyż lubię takie serwery, ale musiałbyś tak zaje**ście dopracować wszystko, aby to wyglądało jak w realnym życiu :) Jak wypali - zagram na 100%.

Opublikowano

Aby, zrobic taki server musisz samemu nauczyc sie pisac pluginy, skrypty i tym podobne bo to nie jest Survival + Frakcje.

Musisz miec duza ekipe ( Doswiadczena ) Bo sam mapki super nie zbudujesz a pluginy to juz magia na taki server.

Powodzenia ! :) Jak wypali to bede stalym graczem.

20utztj.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...