Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Makro

Ed Dog

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć !

chciałbym się dowiedzieć co to jest to "makro". Co ono daje w FPS'ach ? Czy można za to dostać bana ? :P

Pozdro EdDog

Opublikowano

Makro to np klikasz jeden guzik, który robi kilka czynności. Np klikasz prawy guzik, a on Ci równocześnie np przybliża i strzela. Przydatne jest np na sr i tak jest banowane jak za szybko ustawisz.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Nexon ma jakieś sposoby na to. Nie spotkałem się, żeby ktoś za to miał bana jeszcze. Lecz podobno banują za to. Sądzę, że patrzą na czas między przybliżeniem a strzałem. Jeśli jest za szybki tzn, że ktoś ma ten makro.

Opublikowano

Ja mam w moim Razerze makro ale nie używam bo nie widze w tym sensu... czasami może na tapowanie xD

Co do banowania to w cs a to banowali a w ca raczej nie

tumblr_mlf0klQ4XC1soug7ro10_250.gif

Opublikowano

A4Tech ma dosyć tanie myszki z możliwością programowania przycisków.

Osobiście używam A4Tech X750 Extra Fire i polecam!! Myszka jak dla mnie genialna.

Nie lubię bezprzewodowych i nie lubię wydawać za dużo kasy na rzeczy które zmieniam przynajmniej raz na rok.

Fajne wykonanie, pewnie siedzi w dłoni i 7 programowalnych przycisków (a raczej 6 bo 1 musi być do zmiany szybkości poruszania).

Cena ok. 60-70zł.

Na stronie A4Techa masz sterowniki i programy do ustawiania jej.

Powiem Ci tylko że jak dobrze ogarniesz to Quick Scope idealnie sprawdza się w CA ^_^

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Podaj dokładny model. Wtedy się okażę. Zazwyczaj kupując myszkę dostajesz płytę ze sterownikami do niej. Jak takie coś dostałeś to masz 100% szansę, że możesz zrobić makro. Ew czasem każą pobrać stery z ich strony.

Opublikowano

Logitech RX1500 To moja myszka ale żadnej płytki nie mam ponieważ myszke dostałem od kuzyna więc jakbyś mógł napisz mi czy da sie zrobić makro

Nie da się.

Ja mam natomiast myszkę : Mediatech Optical Mouse - MT1075. Wie ktoś czy się da zrobić ? :>

Również się nie da.

@kupcie myszkę za przynajmniej 150 zł to będzie się dało(nie zawsze). Ew w razerze macie to w standardzie.

Opublikowano

@Dektored

150zł ? Tak jak pisałem na moim przykładzie nawet takie za ~60/70zł już mają makro tylko trzeba wiedzieć który model.

Razer... przereklamowane akcesoria (wg. mnie). Może i robią super rzeczy ale ceny mają co najmniej astronomiczne biorąc pod uwagę konkurencyjne produkty tej samej klasy.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Ja podałem przykład. Za 150 zł masz 95% pewności, że będzie makro. Oczywiście są myszki równie dobre za 50 zł z makrem. W razerze wiem, że płaci się za firmę tylko i te bajerki typu stojąca podstawka lub 10 guzików, których i tak się nie używa w sumie.

Opublikowano

Najlepsza myszka w dobrej cenie to A4Tech x7 (seria).Najnowsza wersja kosztuje 100 zł i ma MAKRO do tego można ustawiać ciężar myszki przez "ciężarki" sam ją mam i chwalę.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Najlepsza myszka w dobrej cenie to A4Tech x7 (seria).Najnowsza wersja kosztuje 100 zł i ma MAKRO do tego można ustawiać ciężar myszki przez "ciężarki" sam ją mam i chwalę.

Witam.

Moja myszka to Scorpion i ma makro, ustawiłem zmianę na nóż i potem z powrotem na broń, tzn. klawisze 3 1, w windows te cyfry się wyświetlają, natomiast w combacie już nie. Czy combat może blokować macra ? Działa wam jeszcze macro ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Teraz niech każdy z forum napisze model jakiej ma myszki , ludzie tak trudno użyc głowy wpisac nazwer myszki w necie i sprawdzic jakie ma funkcje? Kto chce kupić dobrą myszkę w niskiej cene niech wejdzie na ceneo i tam szuka.

Jestę Parówkę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...