Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań co do szkoły ;3

mario22455

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Kończę właśnie 2 gimnazjum i za rok będzie trzeba wybierać kolejną szkołę...duuuużo czasu ale wolę się już zacząć zastanawiać. Myślałem nad:

-Technikum Inf.

-Technikum Mechatroniczene

Preferuję to pierwsze ale chciałbym spytać o zdanie was. Po którym łatwiej znajdę pracę? Jak ze studiami?

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Ja bym wybrał informatyczne bo dużo kasy można zgarnąć ale jesteśmy w takich czasach że teraz dużo ludzi wybierze taki kierunek i trudniej z praća :/

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Idź tam gdzie Ty chcesz, co Cię bardziej interesuje. Nikt Ci życia nie ułoży.

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

Informatyka to dość szeroki zakres nauk. Jeżeli Cię to naprawdę interesuje to idź do technikum informatycznego. ;-) Może trafisz na takie, w którym Cię czegoś nauczą, bo obecnie technika schodzą na psy.

Opublikowano

Po obu kierunkach masz przyszłość i bardzo dobrze płatne prace, idz tam gdzie cie bardziej interesuje i wiążesz swoją przyszłość.

Opublikowano

Weź pod uwagę też to, że przy znajomych możesz usłyszeć:

Informatyk mówi do kolegów z fachu ...

Osobiście poszedł bym na informatyka.

Opublikowano

A czy po takim tech. Inf. W małym miasteczku mam szansę na przyjęcie do AGH?

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Hej!

Kończę właśnie 2 gimnazjum i za rok będzie trzeba wybierać kolejną szkołę...duuuużo czasu ale wolę się już zacząć zastanawiać. Myślałem nad:

-Technikum Inf.

-Technikum Mechatroniczene

Preferuję to pierwsze ale chciałbym spytać o zdanie was. Po którym łatwiej znajdę pracę? Jak ze studiami?

Kurwa za rok napisze temat, a teraz. Kurwa tez co chwile te tematy o tej szkole. "kurwa może tam iść albo tam?, zdaleś nie zdaleś?" Idź gdzie chcesz, a jak nie wiesz to spytaj sie matki, a nie dupe zawracasz twoja szkoła. Za rok może Cie już nie bedzie za zawracasz dupe. Jutro cie auto przejedzie może i chuj po twojej szkole. :D

Opublikowano

Kurwa za rok napisze temat, a teraz. Kurwa tez co chwile te tematy o tej szkole. "kurwa może tam iść albo tam?, zdaleś nie zdaleś?" Idź gdzie chcesz, a jak nie wiesz to spytaj sie matki, a nie dupe zawracasz twoja szkoła. Za rok może Cie już nie bedzie za zawracasz dupe. Jutro cie auto przejedzie może i chuj po twojej szkole. :D

Wow :D Dobry hejt + lajk.

@TOPIC Idz do tego Informatycznego, kazdy to robi to czemu ty nie mozesz? : >

61093c6efb.png

Opublikowano

@Mate

Zgadzam się w 100%...

@Topic

Każdy ci napisze że będziesz miał super płatną prace i wgl będzie jak w bajce. Większość tutaj jest jeszcze w gimbazie i nie ma pojęcia o życiu tak więc nie sugeruj się postami 12 latków lub troszkę starszych.

Opublikowano

Po informatycznym większa szansa na pracę, tak więc myślę, że będzie to najlepszy wybór. Ale to ty musisz wybrać co bardziej cię interesuje, ludzie z forum mogą ci tylko powiedzieć co się opłaca. :)

1372353983-U956368.png

Opublikowano

jak patrzę na statystyki to na jedno miejsce jest 2 informatyków więc lipa , ja wybrałem mechatronike potem pewnie studia inżynierskie

Opublikowano

Po informatycznym większa szansa na pracę, tak więc myślę, że będzie to najlepszy wybór. Ale to ty musisz wybrać co bardziej cię interesuje, ludzie z forum mogą ci tylko powiedzieć co się opłaca. :)

Teraz pełno ludzi idzie na tą informatkę, za pare lat wogóle nie będzie dla nich roboty bo już dzisiaj jest ich pełno.

Opublikowano

jak chcesz coś osiągnąć to polecam uczyć się na własną rękę i rozwijać zainteresowania, nie licz na to, że jakakolwiek szkoła po jej skończeniu zagwarantuje ci dobrą prace i zarobki.

może od tego zacznijmy.

Opublikowano

Jeśli interesuje Cie informatyka to już teraz powinieneś coś w tym aspekcie zacząć robić. Spróbuj programowania,grafiki, tworzenia stron WWW, po prostu zobacz co Ci najbardziej pasuje. Jeśli nic z tego to może pomyśl nad innym profilem ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...