Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Championy

Wiczan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Ostatnio myślałem nad kupnem jakiegoś championa za 6300 IP. Mam dopiero 18 lvl i kupowałem postacie do max 3150, bo myślałem, że lepiej sobie kupić kilka postaci i próbować każdą, niż kupić jedną a drogą. Co o tym myślicie, czy opłaca się zbierać i kupić np. Kha, Dariusa czy Dravena.

@Edit

Tutaj macie linka do lolkinga:

http://www.lolking.net/summoner/eune/36883441#profile

Nie gram jakoś najlepiej (oglądam czasami streamy z jakichś turniejów itp.) i chciałbym jakieś porady, dotyczące tego, jakbym mógł lepiej grać (wiem, że cs'y mam bardzo słabe i muszę to poprawić)

Opublikowano

Wszystko zależy od tego w jakiego rodzaju postaciach czujesz się dobrze. Niektórzy lubią tankować, inni supportować. Są tacy co wolą zadawać milion damageu i grają AP i są też tacy co grają AD ściągając wroga na kilka hitów.
Postacie są na prawde różne, każda jest inna. Jeśli chodzi o postacie za 6300. Są to przysłowiowe postacie z wyższej półki, ale czy są dużo lepsze? Nie powiedziałbym, bo każda dobrze wytrenowana postać robi sajgon na mapce. Z postaci za 6300 polecałbym Fiorę, którą warto zakupić oraz Dariusa. Mogę też polecić Varusa jako ADC a także Syndrę jako AP. Ciekawą postacią jest też Nami będąca jednocześnie supportem i AP, gra nią jest z początku mozolna lecz staje się przyjemna wraz z jej wzmocnieniami. świetną postacią na mida jest tez często zakupowany Fizz.

szafanaciuchy_eune_91_3_nozg.png

Są brązy i głupie brązy, ale żeby do Hogwardu sie nie dostać?

Opublikowano

Może coś na mida? Nie drogo a za to fajna postać to Lux :)

Najlepiej powiedz jaką rolę byś chciał grać :) Będzie nam jak i tobie prościej pomóc w wyborze :P

A jak byś miał już powiedzmy 2/3 championy na oku i chciał się dowiedzieć co i jak z nimi możesz pytać Wybieranie Championów

Opublikowano

Nie rozumiem ludzi. Myślą, że jak postacie są droższe, to są lepsze. A to w cale nie prawda. Droższe postacie są po prostu trudniejsze. Ja osobiście najpierw kupowałem te tańsze championy, a potem się brałem za te droższe. I ten sposób polecam każdemu. Ale jeżeli jednak chcesz te postacie za 6300 to masz:

Top: Polecam ci Fiorę. 2x Dashe, Parowanie enemy hitów, duży dmg z hitów, bardzo duża szybkość ataku dzięki E, ult robi za ciebie pentakille

Jungle: Volibear, dość szybko czyści i robi siekę w teamfightach, bardzo tankowaty, w jungli nie umrzesz dzięki pasywowi, aoe fear dla mobków/slow dla champów, boost do ms + przerzucenie enemy za siebie, po 3 hitach może zadać bardzo dużo dmg dzięki bodajże W

Mid: Fizz, ma 2 dashe (licząc e), przez sekundę/dwie nie można go namierzyć, mini ignite, pasyw jak ghost

Bot:

ADC: Varus, można łatwo się nafeedować jak i zdenerwować enemy, aoe stun/slow, dla enemy słabszy heal, duży AS, duże dmg, wielki range z q

Support: Co tu dużo mówić, thresh którym można łatwo nafeedować twojego adc i sam może być robiony pod adc.

Opublikowano

Grałem niektórymi postaciami, które wymieniliście jako darmowe i nie szło mi jakoś całkiem źle. Osobiście nie uważam, że im drożej tym lepiej. Ja czuję się w każdej linii dość dobrze, nie czuję jakiejś różnicy (póki co). Ostatnio często gram Mundo na topie, jest to dobry wybór, żeby mainować tę postać własnie na tej linii?

Opublikowano

Oczywiście, że jest to dobry wybór. Ciężko go zabić, przy gankach prawie nic mu nie robią, zawsze możesz go wziąć na jungle. Jest to bardzo dobry top jak i jungle.

Opublikowano

wbij 20lvl i kup runy skoro grasz głownie postaciami ad będziesz potrzebował jakieś 10k ip bo na 20 lvl i tak wszystkich run nie włożysz.

Metin2: TheLasVegas / JOINTOWO

LOL: TheLasVegas 1800+ BAN

Opublikowano

Za 6300 z łatwych takich champów polecam Ci Dariusa. Dużo osób na Twoim poziomie wybijało się na Darku, kiedyś również i ja nim bardzo często grałem, lecz po nerfie ulta sprzedałem go xD, ale i tak jest dobry nadal. Spróbuj jeszcze Riven i tego Aatroxa właściwie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...