Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft tnie się na dobrym pc

grzesieli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z minecraft ponieważ tnie mi się na pc

System-Windows 7

Procesor-Intel Pentium Dual CPU E2180 @2.00GHz 2.00GHz

Ram-1GB

Karta graficzna zintegrowana

W minecraft max fps mam 10 proszę o pomoc

Za pomoc Like

Opublikowano

Mimo, że masz dobrego kompa, może dałeś za mało ramu na minecraft?

Jeśli jest to problem na single, że tworzysz mapę i się tnie, to nie martw się, tak ma każdy. Nawet na super dobrym kompie tak się będzie dziać. Jak chodzi ci o server, to mają słabą maszynę :)

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Ale na single nie powinno się tak strażnie ciąć że tylko 10fps mam wiem czekalem aż się mapa wygeneruje i to samo

Opublikowano

Bo regenerujesz tylko skrawek mapy i jak podążasz do przodu, to ci się kolejne regenerują. Jak się osiedlisz i zbudujesz, to po jakimś czasie zobaczysz, że w okolicy domu nie będziesz miał lagów, bo komputer przyzwyczai się to tego miejsca :)

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

@UP

widocznie jak przypisywałeś do minecraft'a więcej ramu i odpalałeś okno tego nowego launcher'a którego zrobiłeś pojawiało się i znikało. A jeżeli tak się dzieje to widocznie masz system 64 bitowy a masz zainstalowaną jave standardową która ma 32 bity więc poszukaj javy 64 bitowej i ją pobierz i powinno wszystko działać.

Opublikowano

Ja mam 4gb ram i przysane do minecrafta 2,8gb ramu a bez optifina mam takie lagi że się grać nie da

Opublikowano

Twój komputer nie jest świetny, nawet dobry. Umówmy się, jest słaby. Minecraft po tych aktualizacjach potrzebuje lepszego komputera. Niema sposobu (poza modami) na zwiększenie wydajności. Zainwestuj w sprzęt, tyle

MsWr9Fv.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...