Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co potrzebne do odpalenia MC ?

Shiniox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, co jest potrzebne do odpalenia Minecrafta ?

Mam javę, najnowsze sterowniki do karty graficznej, a gdy włączam ikonkę minecrafta to nic się nie dzieje.

Nie pojawia się żaden proces, nie wyskakuje żaden błąd itd.

Komputer świeżo po formacie, więc napiszcie mi czego brakuje.

Lol normalnie działa.

Opublikowano

dobra karta graficzna np na far cry

minimum 1.5 giga ram windows xp

minimum 2 giga ram windows 7

java6 lub 7 polecam najnowszą

komputer ^^

i minecraft xD

tu masz lnika:

https://docs.google.com/file/d/0B9iU1UeVLLE3Z255SnpBd09kLTQ/edit?usp=sharing

pzodro . będę wdzięczny za like

Wszystko to mam, ale dalej nie działa.

Może mi ktoś dać linka do tych bibliotek o których była mowa wyżej ?

Opublikowano

Zainstaluj .NET Framework 4 jak jesteś świeżo po formacie :) i to powinno pomóc, zależy czy masz oryginalnego minecraft'a czy pirat ?

Opublikowano

Spróbuj tą metodę: Najedź myszką na "Mój Komputer" i kliknij prawym przyciskiem. Kliknij "właściwości" i wejdź w zakładkę "zaawansowane". Będziesz musiał kliknąć w opcję "zmienne środowiskowe". Gdy już klikniesz to niżej od połowy tabela ze zmiennymi systemowymi będzie cię interesować, tylko to i nic więcej. Dajesz nową zmienną klikając "Nowa". W nazwie Zmiennej wklej "_JAVA_OPTIONS" oczywiście bez cudzysłowia. Natomiast w wartości zmiennej wpisz "-Xmx1g -Xms1g". Zaakceptuj klikając OK i czekaj aż się wszystko ustawi tak jak należy. Powinno ruszyć, ja zazwyczaj miałem też problemy po formacie, że nie chciał odpalić, pisałem to i wszystko hulało jak trzeba.

Opublikowano

Spróbuj tą metodę: Najedź myszką na "Mój Komputer" i kliknij prawym przyciskiem. Kliknij "właściwości" i wejdź w zakładkę "zaawansowane". Będziesz musiał kliknąć w opcję "zmienne środowiskowe". Gdy już klikniesz to niżej od połowy tabela ze zmiennymi systemowymi będzie cię interesować, tylko to i nic więcej. Dajesz nową zmienną klikając "Nowa". W nazwie Zmiennej wklej "_JAVA_OPTIONS" oczywiście bez cudzysłowia. Natomiast w wartości zmiennej wpisz "-Xmx1g -Xms1g". Zaakceptuj klikając OK i czekaj aż się wszystko ustawi tak jak należy. Powinno ruszyć, ja zazwyczaj miałem też problemy po formacie, że nie chciał odpalić, pisałem to i wszystko hulało jak trzeba.

Oo, pomogło :P Dzięki.

Temat zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...