Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Barier - Ignite

chriss903

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czemu jak gram czasem ADC i mam Ignite to team płacze żebym wziął Bariere? w końcu wydaje mi sie, że lepiej Ignite bo często z tego dobijam rywali jak próbuja uciec. Zobaczyłem rowniez, że na tych całych LCS'ach ADC też mają bariere, czemu ?

Opublikowano

Według mnie Ignite na adc jest useless w late game, jak adc z jednego aa ma cisnąć ~300, a nawet więcej dmg. Więc po co ignite, który zada też koło tylu dmg?

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Jak wróg ma bariere, to jest mu łatwiej. Ty doskakujesz do niego np. pod wieże, wieża cie atakuje, wróg ma 100 hp, ale nie możesz go zabić bo używa bariery, a w tym czasie wieża ciebie zabija.

Tak samo może być w twojej sytuacji, uciekasz pod swoją wieże z małą ilością hp, a wróg ciebie goni, bo myśli że cie zabije i zdąży uciec, a ty bariere bierzesz i wieża wroga zabija, a ty żyjesz.

Możesz też z pełnym hp doskoczyć do wieży wroga i kogoś zabić. Gdybyś nie miał bariery to miałbyś małe szanse, a z barierą zostaje ci po walce mało hp, ale nadal żyjesz.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Bariera dużo lepsza, bo taki ADC na ogół trzyma zasieg nieco wiekszy niż ignite więc po co podchodzić i tym samym rozwalić sobie pozycję żeby zignitować? A taka bariera pomaga bardzo często, od ganków po teamfighty.

Opublikowano

Jeżeli przeciwny team ma dużo champów ze stunem, slowem i innym gównem przydaje się też oczyszczenie, często ratuje dupę.

csyt2-signa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...