Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jest sens zakładania serwera CS 1.6?

Akiro.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Tak ostatnio siedzę i myślę (poważnie), że bym coś zrobił dla ludzkości :P

Stwierdziłem, że fajnie by było założyć serwer CS-a. No ale właśnie mam do Was pytanie, czy jest sens zakładać taki serwer? Czy jest zapotrzebowanie na takie serwery?

Jeżeli tak to na jakim byście chcieli zagrać? Cod, diablo, 4fun, ffa. a może jakiś inny... Na razie postawił bym tylko jeden serwer o serwerowni jeszcze nie myślę :)

Piszcie co o tym sądzicie :)

Mów mi KeiseN :)

Opublikowano

Na ten czas się nie opłaca zakłdać serwera iż jest lato i nikt nie siedzi przy komputerze grając tylko dobrze się bawi.

Serwer najlepiej zakładać na zimę.

Co do moda jaki ma mieć serwer to najszybciej rozwijający się mod to BF2.

Ale oczywiście ludzie mają różne gusta jednemu się podoba to a jednemu to więc to od Ciebie zależy jaki mod sobie wybierzesz.

Nie polecam cod modów, diablo modów etc - same dzieci, nie da się grać na dodatek co drugie dziecko odpalone.

Regmannn

Pasjonat
Opublikowano

Jest sens.Tylko trzeba mieć pomysł i kase.

1.Pomysł na ciekawą grafikę na forum zrobioną własnoręcznie.

2.Pomysł na jakieś unikalne pluginy.

3.Kase na dużą ilość slotów.

4.Kase na reklamy.

Oraz dobrego grafika.

Opublikowano

Polecam Ci na forum jakiś ładny przejrzysty styl oczywiście unikalny. Nie bierz gotowych bo ludzie pomyślą "Ile razy już ten styl widziałem, aż się chcę rzygać !" Odpychają gotowe style wierz mi. Na forum powinieneś mieć rzeczy takie jak pobieranie demka które nagrywa HLTV na serwie (HLTV też musisz mieć na serwerze poleca to graczom przy skargach na cziterów) musisz posiadać jakiegoś skryptera/grafika. Skrypter zajmuje się tworzeniem pluginów dla sieci, lub na zlecenie warto mieć swojego. Grafik zajmuje się robieniem prac graficznych dla sieci, lub na zlecenie. Na serwer musisz posiadać troszkę hajsu. Serwer kup w granicy 600-1000fps, aby nie było lagów. Musisz mieć na reklame na wiaderku i innych znanych forach. Na początek wystarczy Ci 14-18 slotów. Mod wybierzesz taki jak tobie się spodoba. I taki o którym zawsze chciałeś bo pewnie grając na jakiś fajnym serwerze twojego ulubionego typu mówiłeś "Też będę mieć kiedyś taki sam serwer" i mogą się spełnić twoje marzenia. Mod wybierasz jaki ogarniasz. To moja zasada. Jeżeli nie możesz się zdecydować to ja bym proponował 4FUN+BF2. Jak mówił Regman na lato nie rób tym bardziej, że za rogiem wakacje i większość będzie chodziła na różnego typu imprezy i ogniska. Będą szaleć póki mogą. Oczywiście znajdą się zawsze jakieś no-lify co będą grać w cs'a 24/7. To tyle z mojej strony i myślę, że pomogłem. Pamiętaj, że forum jest tak samo ważne jak serwer. Kiedy twój serwer się rozwinie to będziesz mógł zarabiać na odznakach/adminach/vipach. Najlepszy zarobek jest na codmody, ale musiałbyś mieć paru pomocników co często siedzieliby na serwerze bo pełno odpałów jest zawsze na COD'ach. Pozdrawiam !

1921.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...