Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Renekton

dudusix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Renekton jest dobry na dzisiejszą mete. Łatwo nim wycarrować grę. Jest wytrzymały, ma stuna, escape, duży sustain, do tego znakomite AOE ulti.

Praktycznie jak go ogarniasz, na topie możesz zniszczyć każdego.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Nikt nim nie gra , bo cieżko go ogarnąć.Konkretnie przyjrzyj się wypowiedzi Szymcia.

ThePapi007_eune_236_1_logo.png
Na
MPCForum od 21 lis 2009 <3

League Of Legends <3

Opublikowano

Świetne early oraz mid game, dobry sustain mniej więcej zaczyna sie od 2lvl'a, CC. Bardzo tankowaty, ma świetne kombo. Dobrze inicjuje walki z E+E+Stun, ogólnie polega w większości na AOE skillach. Harass niestety średni, sam jest podatny na harass (np. przegra linię z Kennen). W dodatku ma ogromny dmg. Osobiście czesto go widzę i polecam bardzo gorąco.

Opublikowano

Renekton jest dobry na dzisiejszą mete. Łatwo nim wycarrować grę. Jest wytrzymały, ma stuna, escape, duży sustain, do tego znakomite AOE ulti.

Praktycznie jak go ogarniasz, na topie możesz zniszczyć każdego.

Daj mi tu Teemo, Vayne i Renektona nie ma.

@topic

Sustain, dmg po złożeniu BC, aoe ulti, krótki stun ogólnie jest ok nie gra nim nikt bo mało go widać na turniejach/stramach/lcs'ach.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Daj mi tu Teemo, Vayne i Renektona nie ma.

@topic

Sustain, dmg po złożeniu BC, aoe ulti, krótki stun ogólnie jest ok nie gra nim nikt bo mało go widać na turniejach/stramach/lcs'ach.

Co za debil chodzi teemo i vayne na topa? Teemo kontruje mele champy, ale nie renektona, który ma 2x dash'a.

Vayne. Papier. Co z tego, że rene dostanie e, jak ma ją na combo przy 4/5 poziomie. Wystarczy flash + 2nd e i vayne śpi.

Ano tak zapomniałem... Teraz są champy z 2s stun +. Każdy 2-s jest krótki.

Dzięki, miałem bekę z ciebie. Vayne w early nie ma dmg. Nie ma to jak wziąć championa, który może obciągnąć w early na takiego, który w early króluje na linii. Może gdyby nie było minionów w tej grze, rene byłby słaby vs vayne.

Po za tym early gank ze strony sojusznika niszczy vayne. Przewaga 1 lvl'a renektona nad vayne sprawi, że przegra linię.

Teemo to gówno i koniec. Soraka ap jest lepsza od niego...

@top.

jedno z najlepszych early game. W late robi za tanka. Polecam go.

graphic.png

Opublikowano

Ok dzięki , kupiłem i zaraz go wypróbuje ;D

A macie jakiś sprawdzony bulid czy kierować się z tym z mobafire? :>

Nie bierz buildow z mobafire.

Ja polecam taki build:

Butki + poty (robimy z nich merce/tabi gdzieś po 1-2 core itemach)

Warden's mail (ten składnik od Randuina, ale robimy z tego pełnego randuina dopiero po sunfire)

Szybki sunfire

Spirit Visage

Coś sytuacyjnego pod Dmg/sustain, może być Botrk chociaż imo on jest na renku średni

Coś sytuacyjnego pod survi

Opublikowano

Co za debil chodzi teemo i vayne na topa? Teemo kontruje mele champy, ale nie renektona, który ma 2x dash'a.

Vayne. Papier. Co z tego, że rene dostanie e, jak ma ją na combo przy 4/5 poziomie. Wystarczy flash + 2nd e i vayne śpi.

Ano tak zapomniałem... Teraz są champy z 2s stun +. Każdy 2-s jest krótki.

Dzięki, miałem bekę z ciebie. Vayne w early nie ma dmg. Nie ma to jak wziąć championa, który może obciągnąć w early na takiego, który w early króluje na linii. Może gdyby nie było minionów w tej grze, rene byłby słaby vs vayne.

Po za tym early gank ze strony sojusznika niszczy vayne. Przewaga 1 lvl'a renektona nad vayne sprawi, że przegra linię.

Teemo to gówno i koniec. Soraka ap jest lepsza od niego...

@top.

jedno z najlepszych early game. W late robi za tanka. Polecam go.

Ogarnięty Teemo tak zrobi, ze Rene się nawet nie zbliży. Vayne jeden z broken champów na stackujacych armor a np. taki Rene stackuje typu Sunfire.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Tyś widział kurwa teemo na topie, chyba na brązach, renek jebnioe 1 dasha w miiony 2 w teemo w>q i pol hp nie ma. Vayne tak samo.

Co do zamego rakietona to jest pro, w late musisz nadrabiać stunem, bo robisz sie useless.

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...