Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czołgi. Rosja czy Ameryka

xermo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

USA

-Pancerz od 5 tieru jest the beast prawde mówiąc średni ale jest

-Szybkostrzelne

-DMG średni

-Najlepszy 7 tier w grze T29

-Bardzo dobra artyleria

-TD z wieżyczka które polecam

-Mobilne

-Celne działa

Polecam ci USA sam nimi grałem, ale już skończyłem z wotem.

Opublikowano

@UP

Nie pisze sie "the best" przypadkiem ? :-)

@TOPIC

Pancerz do wieży 7 tieru nie powala (w T29 i tak musisz chować kadlub bo wchodzi wszystko, nawet od niektorych 5 z penką +110). Ta sama sytuacja na 8 tierze, po prostu do tej linii trzeba miec opanowane ”hulldown".Pzt. Co mu daje najlepsza 7 jak z 8 moim zdaniem lepszy TK i IS-3? Oni już mają jakiś pancerz kadłuba (IS-3 może nie tak wielki, ale dobrze skątowany.). Jeśli chodzi o celność dział to niemcy nie odstają jakoś od USA, gorzej z ZSRR, gdzie celność potrafi zdołować.

Opublikowano

Sorry, ale T32 odbija zdecydowanie więcej kadłubem niż IS-3. Mam oba, mam na T32 jakieś 120 bitew, na ISie-3 100 i T32 odbija kadłubem więcej.

Żeby przebić hull T29 z odległości 100m penetracja musi wynosić powyżej 150. Do tego można kątować, nie zapominaj o tym.

@up Nie ma lepszych czołgów. Właśnie pokazałeś w tej chwili, że masz małe doświadczenie w WoTie. Wszystko zależy od mapy, teamu, rodzaju gry (na kompanie głównie IS-3 i T32, na ESL AMX50 100, T32, IS-3).

Ja osobiście najpierw poszedłem w HT USA. Dlaczego? Ponieważ są one najbardziej uniwersalne. Dobry pancerz, dobre działa i dobra mobilność. Do tego nie są duże (oprócz T29).

Linia ZSRR jest może dobra, ale jest to moim zdaniem linia "noobska". Przepraszam jak kogoś tym uraziłem, ale wszyscy w nią idą, bo niby najłatwiejsza. Potem masz takiego ISa-7 z 3k bitew i nie umiesz grać. Po co ci to?
Co do tematu. Bierz oba, co za problem. Obie linie są dobre.

Opublikowano

Sądząc po pytaniu z tematu ten koleś nie będzie jeszcze umiał dobrze skątować T32. Co do T29 to na przodzie ma 102 mm, więc z bliska (50-75m) przykładowo taki StuG z 150mm go przebije, to samo KV-1 z penką na poziomie 120mm/przód (strzelając w dolną płytę to i jeszcze słabsze wejdą). Co do IS-3 na papierze i tak ma mniej przedniego pancerza kadłuba niż T32 (17mm), dodatkowo schowasz w nim dolną płytę i całkiem fajnie odbija, oczywiście musi stać idealnie prosto do przeciwnika.Jako lepsze miałem na myśli "więcej wybaczające/wymagające mniej um. od jeżdżącego". Co do teamu to można troszkę na to wpłynąć jeżdżąc z "pro kolegami" w plutonie (jeśli i Ty umiesz grać to z 2 kolegami stanowicie 20% siły drużyny).

Opublikowano

witam mam 4 x amerykanskie w garazu wiec sie wypowiem:

slynn e5 wielki week spot jak na 10 tier i bardzo latwo trafic; bardzo dziadowski dmg jak na 10 tier czesto gesto wchodi po 300+ wiec jak na 10 tier to jest dziadostwo fakt 8 z gorszem sec ladowania z dodatkami ale jak na 10 tier to zdecydowanie za malo (tu zdecydowanie lepszy jest med e50m)

kolejny slynny ze swojej obrotowej wierzy td e4 dmg ladny bo do 1063 max i zdarza mu sie tak walnac jednak znowu kolejny wielki weakspot na dachu i celnosc dziala to jest magia 50% gdzie wpowinno wejsc jest rykoszet albo dziadowskie trafienie krytyczne. przejscie przez t30 jak dla mnie było draga przez meke.

i najlpeszy z amerykanskich moim zdaniem tankow t57 szybki reload tylko 23 sec 4 pociski potrafi cos odbic i pozostaje mu mobilnos e5.( dmg ten sam co e5 od 300+)

paton swietny med 10 tieru celnosc swietna dmg dopasowany jedyna jego wada jest jego wielkosc.

odnosnie roznic miedzy is-3 a t32 w obecnym patchu zdecydowanie podniesli celnosc ruskiego szrotu i wg mnie w sparingu t32 i is3 w obecnej chwili wieksze szanse ma is jednak zdecydowanie czesciej daje rykoszety, a dmg rosyjskiego szrotu to juz wszyscy wiedza.

rozpisalem sie a odnosnie glownego pytania t1- czy sadze ze to miał byc kw -1 ale ok sadze ze zamiast t1 lepszy jest m4 podobne dzialko ale jednak kocham trole wiec tylko i wyłacznie m4 5 tier

Opublikowano

Idź w USA, powiem tak, że jest to jedna z najbardziej uniwersalnych linii czołgów w grze, idąc tą linią nauczysz się wiele o graniu czołgami, zalet Ci tu nie będę wypisywał, sama uniwersalność jest ogromną zaletą i to wystarczy.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Hmmm USA CZY ZSRR ;D Trudno na to odpowiedzieć . Amerykańska linia do E5 jest no bardzo przyjemna i ciekawa Dobrze mi sie nią grało a czołgi były nawet nawet ; ) ZSRR hmmm gram od niedawna tymi tankami i powiem że nawet są Bardzo Dobre mam na myśli linie do IS-4 . Jeśli by tak porównywać obie te nacje USA I ZSRR to moim zdaniem jest Remis . A teraz może co nieco statystyk :

Porównanie Lini USA M110E5 VS ZSRR IS-4.

Pancerz: Jeśli o to chodzi to Zarówno USA JAK I ZSRR mają bardzo dobre pancerze acz kolwiek wydaje mi się że akurat ZSRR tutaj jest Lepsze .

Dmg: Tutaj akurat przewagę ma ZSRR nad USA . ZSRR Ma znacznie wiekszy DMG maksymalny oraz Średni . Tutaj akurat USA sie chowa ^ ^

Mobilność: Tutaj akurat wygrywa USA . Pojazdy amerykańskie są znacznie szybsze i zwrotniejsze niż czołgi ZSRR.

Zasięg widzenia: Niestety ale zasięg widzenia idzie na korzyść Usa ; ) ZSRR niestety ustępują Amerykanom.

Celność: Bez wątpienia Tutaj wygrywają Amerykanie ;D Nie ma co porównywać ^ ^ Niestety ZSRR nie grzeszą Celnością acz kolwiek nie ma tak źle ;)

Szybko strzelność: Tutaj akurat Statystyki są bardzo do siebie zbliżone , Powiedział bym że USA są odrobinę lepsze od ZSRR .

To jest tylko moja opinia , wszystko co napisałem jest wzięte z moich doświadczeń ; D

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...