Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Blokada portu 80 w programie PortMap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry wieczór, od 3 godzin staram się odblokować port 80 w Port Mapie , stosowałem się już do wielu porad typu:

1. Wyłącz Firewall

2. Wyłącz Antywirusa

3. Pobierz innego Port mapa

4. Wyłącz mysql oraz apache z menadżera zadań (tylko że apache nie widniało na liśćie )

5. Wszystkie komunikatory OFF

Nic nie działa, jedyny jaki mam modół apache to Apache 2.2 w plikach serwerowych , lecz jak włączam portmapa przed odpaleniem plików nic to nie daje. Mam livboxa (nowego http://www.komputerswiat.pl/media/2011/136/1880303/livebox2-itx.jpg) może to ma znaczenie

Proszę o konkretne odpowiedzi, ludzi którzy w tym trochę siedzą i się znają

Opublikowano

Jeśli masz xampa, skypa, wamp'a, krasnala - Programy. To je wyłącz, najlepiej wyłącz wszystkie tego typu aplikacje jak GG itp. bo niektóre mogą używać portu 80, jak już zlokalizujesz jaki to program to postaraj się znaleźć jak zmienić jego port na inny.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Wsyzstkie programy

Jeśli masz xampa, skypa, wamp'a, krasnala - Programy. To je wyłącz, najlepiej wyłącz wszystkie tego typu aplikacje jak GG itp. bo niektóre mogą używać portu 80, jak już zlokalizujesz jaki to program to postaraj się znaleźć jak zmienić jego port na inny.

Wszystkie programy wyłączone , posprawdzałem i żaden nie używał portu 80 :/ dalej kombinuje i szukam

EDit:

Wiem już co mi blokuje port 80. Za pomocą programu CurrPorts odnalazłem dwa procesy odpowiadające za blokowanie tego portu są to System i System (obydwa mają protokół TCP i korzystają z portu 80) , teraz jest pytanie czy da się zmienić ten port na inny, albo czy w apache 2.2 w plikach serwerowych da się zmienić port na inny ?

Opublikowano

Nie jestem pewny czy to właśnie tak można zmienić ten port ale:

1.Połącz się z serwerem za pomocą Filezilli, CoreFTP itp.

2.Przejdź do /usr/local/etc/apache22

3.Plik "httpd.conf" przenieś na pulpit swojego komputera.

4.Edytuj do Notepad++

5.Wyszukaj "Listen 80" i zamień na np. "Listen 89". Zapisz.

6.Przenieś ten plik z powrotem do "/usr/local/etc/apache22" podmieniając go.

7.Zrestartuj serwer (shutdown -r now)

8.W PortMapie zamień port 80 na wpisany przez Ciebie w ptk.5

9.Niech kolega albo ktoś inny spróbuje się połączyć z twoją stroną.

10. Zmień również w plikach "httpd.conf" w :

• /usr/local/www/apache22/data/
  • /usr/local/share/examples/apache22/

PS. Nie wiem czy to zadziała!

8910814572903361049127.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...