Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam pluginu zgodnego z Vaultem, który na serwer wprowadza walutę w postaci expa. Tj. jak na przykład kupujemy w sklepie to zamiast kasy ubywa nam expa (no akurat sklepy można łatwo zrobić, ale chodzi mi tu o globalną walutę).

Opublikowano

ym po prostu ustawiasz np w otherdrops żeby drop był butelki expa rozbijasz butelkę masz expa i masz po prostu walutę serwera i na mpcforum gdzieś jest tut jak zrobić taki sklep na exp

585571426179277855228.png

Opublikowano

Myślisz że roxa nie oglądam... :D Wszystko by było dobrze, ale chcę zrobić globalne płatności expem. Globalne, to znaczy:

• wspiera je vault,
  • działają z innymi pluginami (np. FrameStore),
  • można przesyłać pieniądze do innych graczy.

Na razie znalazłem tylko Exp2Money, który zamienia EXP na kasę, ale nie o to mi chodziło... Dla ciekawskich: http://forums.bukkit.org/threads/econ-exp2money-swap-exp-to-money.56613/

Mi chodziło o to, że można bezpośrednio płacić expem. No tak jak to Roxmb przewidział, tylko na większą skalę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...