Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak skutecznie zareklamować serwer minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam wlasny serwer minecarft, ktory ma tylko 10 slotow. Jak na razie. Chcialbym go jakas rozwinac, lecz nie wiem jak, robilem kilka reklam na youtube, lecz gracze i tak nie wchodza. Serwer raz jest pusty, raz jest 5/10 osob, a raz jest pelen. Nie wiem co sie dzieje.

Czytalem juz wiele tematow na ten temat, lecz zaden z nich mnie nie zatysfakcjonowal, wiec pisze swoj. Mam nadzieje, ze udzielicie mi skutecznej metody jak rozwinac " rozbujac" serwer, aby miał więcej slotów, więcej osób wchodziło. Szukam również administracji na serwer. Z góry dzięki, pozdrawiam. ThexSowax

Opublikowano

Na 10 slotow nic nie rozkrecisz, minimum 30. Na 10 slotach to nawet nikt VIPa nie kupi. Co do reklamy, to polecam zrobic ładną publikacje i wstawić na rożne fora :).

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

Na 10 slotow nic nie rozkrecisz, minimum 30. Na 10 slotach to nawet nikt VIPa nie kupi. Co do reklamy, to polecam zrobic ładną publikacje i wstawić na rożne fora :).

A co zrobić, żeby mieć więcej niż 10 slotów? Mam na myśli to, jak znaleźć na to pieniądze, lub jakiegokolwiek admina, który by również opłacał serwer, lub jakiegoś sponsora?

Opublikowano

Jest mnóstwo sposobów, wiele razy było to wymieniane... :

-- Reklamy na forach, ładne prezentacje,

-- Znalezienie dobrego YouTubera,

-- Facebook

-- Gadu

I wiele innych... ;-)

Opublikowano

Jest mnóstwo sposobów, wiele razy było to wymieniane... :

-- Reklamy na forach, ładne prezentacje,

-- Znalezienie dobrego YouTubera,

-- Facebook

-- Gadu

I wiele innych... ;-)

Dzięki, lecz te sposoby, które podałaś starałem się wykorzystać wcześniej - przed rozpoczęciem tematu. Czy możesz podać " wiele innych " ? ;D

Opublikowano

10 slotów może być .Teraz jak to zareklamować ? Odpowiedź jest prosta:

Zrób reklae serwera na YouTube i napisz że kto wejdzie pierwszy dostanie Vipa wtedy ci wejdą :P

Trochę bez sensu to będzie. Nie będzie w ogóle zysku - rozdawanie vipów za free...

Możesz nagrywać lajwy z serwera.

Ludzie z ciekawości, nawet wejdą.

Nawet dobry pomysł, lecz nie mam pojęcia jak nagrywać lajwy. Trzeba coś za to płacić?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja rozkręciłem serwer pvp z 80 slot na 180 dzieki youtuberowi ;) 8k sub

• 1 rok później...
Opublikowano

Trochę bez sensu to będzie. Nie będzie w ogóle zysku - rozdawanie vipów za free... 

Nawet dobry pomysł, lecz nie mam pojęcia jak nagrywać lajwy. Trzeba coś za to płacić?

Nie Trzeba Płacić Wystarczy Mieć XSplit Minecraft Który Nie Laguje I Dykcje Czyli Nie Możesz Się Jąkać I Nic Nie Mówić Przez Cały Live Tak Powinien Wyglądać Podstawowy Twitch: xyz

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Pozdrawiam Cię @jaro360 :'D

Oczywiście wchodzenie na inne serwery i hamska reklama :DxD

A tak serio:

- Graczy motywować by zapraszali znajomych

- Oczywiście zachęcajace reklamy YT u 500-700 subów na dobry początek starczy :)

- MClista

[…]

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...