Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Npc- Błędy, Dużo Błędow

dr.x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tak, czyt. na tym forum ten poradnik.

Zrobiłem wszystko co pisało. Procz tego w bazie danych, ponieważ najpierw chiałem się upewnić czy NPC powstanie.

No i był, ale ja wstawiłem ID 20016 nie 9010 i wszystko było ok.

Potem krok po kroku dodałem do bazy danych wymagane dane. No i kaput, po zresetowaniu i wpisaniu komendy ./start wyświetlił się błąd: Connect: Connect refused.

Spr. jeszcze raz poradnik i znalazłem 1 błąd (nie zamieniłem 2 na 1).

No i poźniej już tego błędu nie było ale pojawił się nowy :/ A mianowicie NPC znikły, czytałem posty niżej ,że FileZilla czasem nie przesyła dokładnie pliku, więc kilka razy przesłałem plik npc.txt. W końcu NPC pojawili się procz tego nowego :/ Potem doczyatłem, że nie ma tych skinow w polskiej wersji wiec postanowiłem uruchomic serv w chinskim kliencie. Włączam serv i kaput znow nie ma wszystkich NPC :/ Więc znowu przesyłałem i tak w koło ale nic się nie poprawiło :/ Co ja mam teraz zrobić bo już sam nie wiem :/

Plik npc.txt:

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

Sprobuj dodac npc przez VPC

Wpisz w VPC to:

cd /usr/rain/channel/share_data/locale/hongkong/map/metin2_map_a1 --Mapa shinsoo

pozniej wpisz ee npc.txt wtedy wywietli ci sie plik npc.txt dodaj nowego npc i zresetuj serwer.

powinno byc dobrze bo w czasie przesylania przez ftp ten plik czesto sie psuje, dlatego bledy wyskakuja

na serwerze.

Jak bedziesz chcial dodac npc do innych ktrolestw wpisz:

Chunjo:

cd /usr/rain/channel/share_data/locale/hongkong/map/metin2_map_b1

Jinno:

cd /usr/rain/channel/share_data/locale/hongkong/map/metin2_map_c1

M2 Shinsoo:

cd /usr/rain/channel/share_data/locale/hongkong/map/metin2_map_a3

M2 Chunjo:

cd /usr/rain/channel/share_data/locale/hongkong/map/metin2_map_b3

M2 Jinno:

cd /usr/rain/channel/share_data/locale/hongkong/map/metin2_map_c3

I powtarzasz to samo co na pierwszy przykladzie.

Opublikowano

Ja mam problem z dodaniem nowych npc do jinno i chunjo.

Do shinsoo udało mi się bez problemu dodać, ale przy jinno i chunjo wychodzi błąd.

Może ktoś pomóc???

02758850976702993171.png
Opublikowano

Zaraz to spr.

P.S.

Ja mam problem z dodaniem nowych npc do jinno i chunjo.

Do shinsoo udało mi się bez problemu dodać, ale przy jinno i chunjo wychodzi błąd.

Może ktoś pomóc???

W polskim metinie nie ma wszystkich skinów NPC, musisz jakoś dodać je do klienta PL z 2008 roku, nie wiem jak.

Opublikowano

A teraz wypakowałem na nowo silnik, skonfigurowałem i edytowałem NPC, dodałem tak jak wcześniej o ID 20087, no i po zresetowaniu powrocił dokument do poczatkowego stanu :/ Jeszcze raz sprobowalem i jeszcze raz az w koncu znowu znikly wszystkie wpisy :/

HELP ME

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...