Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zamiana tekstu na inny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Program będzie wyglądał tak:

fnrYYqP.png

Na podanym wyżej przykladzie chce aby to dzialalo tak:

1. Textbox.1 jest stałe

2. W textbox.2 wpisuje sobie jakiś wyraz, który zastąpi WSZYSTKIE wyrazy "psy" w textbox1 i wygeneruje to w textbox.3

3. Wpisuje sobie wyraz "koty" w textbox.2 i znowu klikam button, i znowu generuje mi on text w textbox.3

Po prostu chce zamieniac caly czas jeden wyraz w tekscie bez wychodzenia z programu. Wydaje mi sie, ze słowo "psy" trzeba dac jako zmienna.. ale co ja sie znam. Jako, ze moj program jest bardziej rozbudowany nie korzystam z "wordpada" który ma wbudowana opcje - zamień.

Opublikowano

Nie wiem czy moze być taki kod ale masz:

textbox3.text = "Ala ma kota, dwa " & textbox2.text & " i konia : " & textbox2.text & " są bardzo grzeczne
Opublikowano

1.A da sie zrobic tak zeby zamienilo wyraz na ten ktory jest podany w textbox.2 ale bez jakiegos? To znaczy textbox.2 to "dwa rowery" ale zamienia słowo tylko "rowery"

2. Jaki jest kod, żeby zrobił coś dopiero po zrobieniu poprzedniej akcji? Do buttona mam przypisane 2 akcje. Chce, aby robił je po kolei a nie na raz..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...