Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Bad Company 2 Czy Bf3 ?

KowalDrzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Niedawno przeszedlem zaroowno single oraz multiplayer w bfbc2.

Planuje kupic bf3 i mam pytanie: czy jest duzo leprzy od bc2? Czy jak wydam 60zl nie stwierdze ze nie ma prawie nic nowego???

Ps: kolega; ktory ma obie czesci mowi ze takie same; a bc2 mniej zajmuje na dysku.

Opublikowano

Nie wiem ale cholera muszę: pisze się lepszy a nie leprzy

A co do BF3, szczerze mówiąc to czy się tak wiele różni to hmm, w samej rozgrywce niewiele, klasy itp to prawie BC2, jak grałeś w BC2 to ogarniesz szybko BF3, destrukcja gorsza, ledwo jakis budynek idzie zawalić ale grafika lepsza od tej z BC2 zwłaszcza na wyższych detalach, więcej też broni i innych pierdółek do karabinów, trybów gry również, są też jety.

Ale właśnie, kupuj tylko z premium ( to w pakiecie z podstawką, chyba premium edition ale jak źle to mnie poprawić) masz wtedy 29 map a bez premki zaledwie 9.

Powiem że i w BF3 można fajnie pograć więc jak chcesz to kupuj

BF2 również polecam, według mnie najlepszy z all ;D

LOL

Opublikowano

Da się ale według mnie jest ograniczona niż w BC2, w BC2 prawie wszystko dawało się zniszczyć prócz kontenerów z jakiegoś kosmicznego stopu a w BF3 niby taka pro destrukcja no ale bardzo dużo budynków jest niezniszczalnych.

Praktycznie prócz dodatku B2K destrukcja stoi na słabym poziomie bo zniszczysz tylko mniejsze budynki typu jakaś szopa.

Ale da się, szkoda że nawet nie połowę

LOL

Opublikowano

Da się ale według mnie jest ograniczona niż w BC2, w BC2 prawie wszystko dawało się zniszczyć prócz kontenerów z jakiegoś kosmicznego stopu a w BF3 niby taka pro destrukcja no ale bardzo dużo budynków jest niezniszczalnych.

Praktycznie prócz dodatku B2K destrukcja stoi na słabym poziomie bo zniszczysz tylko mniejsze budynki typu jakaś szopa.

Ale da się, szkoda że nawet nie połowę

W CloseQ poprawili system zniszczeń :P.

Nie ma co zaczynać gry w BC2, bo zwyczajnie wszyscy Cię zjadą na samym początku - albo zepsute K/D albo zniechęcisz się do dalszej gry.

Zalety ? Wspomniany system zniszczeń, mniejsze wymagania, wolniej się leveluje.

Jak chcesz kupować, to najnowsze dostępne.

Opublikowano

Także interesuje się i czytam o tym co jest lepsze. Sam nie posiadam BF3, ale u kolegi grywałem nie raz. Moje wnioski:

W Bad Company jest nie wątpliwie lepszy w systemie zniszczeń. Każdy budynek można wysadzić, każdy budynek ma własną fizykę - jeśli będzie za mocno zniszczony to się zawali. W BF3 nie ma czegoś takiego. Można niszczyć - prawda, ale to nie jest takie efektowne jak w poprzednim wydaniu bf`a. Muzyka lepsza w BC2. Przykładowo to:

a w BF3 są zwykłe "pierdy".

Światło, grafika i animacja - Wiadomo że bf3 :) Nowsze technologicznie. Ale w BFBC nie ma z tym tragedii.

Singleplayer - (Grałem także w bf3 jbc) Fabuła oraz humor powodują że lepsze jest tutaj BC2.

Multiplayer jest lepszy w BF3, ponieważ jest to ulepszony system z poprzedniej wersji.

To tyle. Mam nadzieje że pomogłem.

708121422388637873334.png

Opublikowano

Battlefield 3 jest o wiele lepszy od bad company :D Polecam kupić bf'a 3, a w bad company możesz na emulatorze pograć sobie jak chcesz. 3 jest o wiele lepsza nie ma o czym gadać. Nawet sama grafika i system zniszczeń jest lepszy w bf 3 :D

Opublikowano

@UP Widać że nie grałeś BFBC2 :) Ja grałem w BF3 i tam się nie da wszystkiego zniszczyć. Grałem, sprawdziłem. Tak +/- 50% budynków można uszkodzić a w BFBC2 90% obiektów można zrównać z ziemią. Ale w BFBC2 jest jeszcze jeden plus - każdy budynek ma tam fizykę. Kiedy budynek zostanie zbyt mocno zniszczony zawali się on w efektownej animacji zabijając osoby znajdujące się wewnątrz niego. Dotyczy to także tych większych budynków. Więc już nie przesadzaj z tym bóstwem w BF3. Ale grafika jest lepsza, z tym się zgodzę. BF3 jest też bardziej zaawansowany - więcej pojazdów, broni, ulepszeń itd. Sam nie wiem co lepsze, ale mi się o dziwo bardziej BFBC2 podoba :)

708121422388637873334.png

Opublikowano

Mam BC2 i BF3. Mimo wszystko i tak podoba mi się bardziej BF3. Po prostu rajcuje mnie w nim lepsza grafika i większa liczba dodatków do broni.

Kup BF3 i moim zdaniem kasy nie włożysz w błotko.

9368_gold.png

Opublikowano

W błoto nie włożysz kasy ale za niedługo wychodzi 4 więc nie wiem czy się opłaca bo wbijesz np. 30lvl i już wyjdzie nowa część oby dwie części są świetne

BF3:

+Grafika

+Sterowanie

+Mapy

+Bronie

-Nie ma możliwości rozwalenia wszystkiego

-Spawny. Czasem podczas rozgrywki respisz się i od razu zza pleców padasz

-Lecą 100% na kasę nie opłaca się kupić samego BF'a bo mało map i tak dalej od razu kupuj z dodatkami

-Wybór serverów przez strone

BFBC2:

+Totalna rozwałka wszystko da się rozwalić

+Wybór serverów nie przez strone

+Tania gra i dobra ciekawy dodatek zmieniający gre o 360 stopni Vietnam ;]

-Dużo ludzi na hlvl nie dają ruchu mają bronie i doświadczenie :]

-Już brak Updatów :(

To są tylko moje porównania bo da się znaleźć jeszcze 10010312391238 innych :D

Zbieram +

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Powiem ci tyle BC 2 jest lepsze od BF 3 ;) Mam BC 2, gram akurat i powiem ci tyle. BC 2 ma lepszą fizykę ;) Grafika dużo się nie różni no chyba że włączysz w BF 3 ultra to wtedy widać zmiany. Ale i tak lepszy BC 2 ;D

Po co się tu patrzysz? I tak sygnatury nie ma ;) Ale plusika możesz dać. xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...