Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dysk SSD

Gość Szaki22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, W najblizyszm czasie planuje zakup dysku ssd, Jednak nie wiem jaki wybrać żeby nie przepłacić. Nie chcę też kupowac jakiegoś dysku o gigantycznej pojemnosci, Wystarczy 60GB ew. 120GB Zależy mi na jak najwyższej wydajności,Ale też żeby nie był jakiś mega drogi, Tak gdzieś to około 300zł ;) ew. 350zł

Opublikowano

http://www.agito.pl/dysk-ocz-agility-3-agt3-25sat3-60g-25-60gb-sata600-83-452798.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=452798

Ja mam ten i sobie chwalę, chociaż ja dałem za niego jakieś 500zł :P

Na system i bf3 nawet premium w sam raz, komputer (dość stary) odpala mi się w niecałe 10 sekund, a dysk to miazga.

Tylko musisz pamiętać, że ssd ma taki zapis przy jednym pliku, a jak pobierasz/zrzucasz wiele małych plików, to się dusi i lepszy jest tradycyjny talerzowy.

436951440626370320491.png

Opublikowano

kup SSHD, bardziej opłacalny i pojemności nawet do 2 TETRA przy cenach zbliżonych do SSD

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

kup SSHD, bardziej opłacalny i pojemności nawet do 2 TETRA przy cenach zbliżonych do SSD

Jednak te prędkości są tylko na papierze, poczytaj opinie na forach.

Już mi się wydaje, że można by pokombinować z wykorzystaniem dysku SSD jako (buforu?) już nie pamiętam, kiedyś o tym czytałem, że niektóre płyty mają wsparcie do wykorzystania prędkości SSD do HDD.

Gość michal12386
Opublikowano

poszukaj na gumtree pełno tam tego ^^

Opublikowano

Ja nie potrzebuję dużo miejsca, Zależy mi na jak najwyższej wydajności, 64GB ze spokojem starczy ;)

Opublikowano

Widze ze nie ma plextora m5 pro w wersji 64gb, za 350zl (dokladnie 358) masz samsunga 840-tke 120gb, jest bardzo dobry w swojej cenie:

http://www.ceneo.pl/19642545

Może i dobry, jednak zapis na poziomie 130, to trochę mało :P

Zależy do czego go potrzebujesz, jak tylko prędkość zapisu i odczytu, to weź ten co podałem u góry, a jak prędkość odczytu, a zapisu już niekoniecznie to ten od Miśka :P

Gość michal12386
Opublikowano

w sam raz tylko że 60 giga to trochę mało ja mam 2 po 80 ;P gdybyś taki sam znalazł tylko że z 100 giga to to jest cudeńko tylko że to pewnie kosztuje 400-500 zł

Opublikowano

Byłby dobry, tylko musisz poczytać opinie o tej firmie i tym dysku, poza tym to jest allegro i mogą być problemy z gwarancją.

Ja bym kupił w sklepie pewnego OCZ, z gwarancją, że posłuży mi przez kilka lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...