Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ping-lista serwerów

Tigerxy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam do was prośbę jaki macie najniższy ping na liście serwerów gry bf (lista serwów Europy).

Najlepiej jakbyście zapodali ss oraz jak już wam wczyta serwery i przypuśćmy,że wybieramy/zaznaczamy serwer z góry ten który ma niski ping i czy jak go teraz osobno odświeżymy kilka razy to czy nam ping wzrasta do ogromnych pingów ?

Pytam,bo już nie wiem czy to ja mam jakiś problem czy co,ale na większość serwerów czasem odczuwam brak płynności gry tzn. strzelanie z broni wydaje się bardziej powolniejsze musimy więcej amunicji zużyć by zabić (broń dostaje większego odrzutu) po prostu różne cuda się dzieją i nie daje się dobrze grać.

Poza tym nie raz zauważyłem u siebie jak ładuje mi listę serwów to ostatnio najmniejszy ping wacha się od 68 albo min 112 gdzie u mnie miesiąc temu najniższy zawsze bywał od 40,a tymczasem nie wiem od czego to zależne,ale czasem trafiam na te niskie pingi od 44 tyle,że jak wybiorę serwer tzn.zaznaczam go i go jeszcze osobno odświeżam i tu nie raz też wacha wyższy ping,bo nawet ponad 200 przekracza,a czasem jak odświeżam dany serwer to ping wacha się od 41-60 czasem skoczy do 78 i znowu powraca do 41 i da się grać.

Nie wiem czy to wina serwerów czy to coś u mnie,ale jak tak szaleja pingi to wtedy tylko famasy i l85 wygrywają no i g53,a ja już nie mam żadnych szans rolę się odwracają jak mam tą stabilność.

Bo nie zamierzam robić w razie czego formata na darmo i chcę po wykluczać różne rzeczy.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Na liście najniższe pingi to około 38.

Dałem na serwer z najniższym pingiem i odświeżałem go osobno chyba z 30 razy ale ping cały czas podobny czyli w okolicach 40

Jaki wynik masz na Pingtest ?

I jaki net? Bo internety mobilne często są okropnie niestabilne

LOL

Opublikowano

Net mam stały z kablówki i transfery cały czas optymalne.

Przy testach pingowań itp. to mam 0% strat w pakietach czyli dobrze no i pingi w testach się wachają,ale są to niskie pingi od 26-29,a nawet jeszcze mniejsze.

Ja tam rozumiem,że nie raz w grze może rosnąć chwile ping i do 120,ale spada za jakiś czas i akurat tutaj te chwilowe 120 w grze nie przeszkadza,ale jak pingi pójdą dalej w górę i będą bardziej na tych wyższych działać koniec dobrego grania i zaczyna człowieka wszystko wkurwiać.

Ps.Na obecną chwile tzn.w tej chwili gra mi się wyśmienicie jest ok,ale wczoraj później nocy grać się nie dało.

Nie wiem co jest grane.

Opublikowano

Tłumaczyłem Ci już, że ping na liście serwerów nigdy nie będzie taki sam na serwie. Ja am około 40-50 do 999+ (zbugowane). Gdy wchodze na serwer to 2x wyższy, nawet ciut więcej, do 120 max ping.

Opublikowano

No tak,ale tam gdzie mi idzie ping do 200 albo ponad 200 nie idzie grać,a żeby było w grze do 120 max to bym się nie przyjmował.

2 dni temu gram na serwie LOD... jest ok za chwilę dochodzi kilu kolesi z famasami i po chwili bach już zaczynają się dziać dziwne rzeczy broń dostaje większego odrzutu gorzej się zabija patrze ping,bo na tym serwie podczas gry da się sprawdzić i po chwili 298 ping to czy to jest normalne ? oczywiście nie bo i po tym jak admin/mod zobaczył,że taki mam ping to odrazu bez zastanowienia wyjebał mnie z serwa za ten ping.

A żeby nie było wczoraj nawet już dodawałem kolbę nemezis i przy takiej płynności gry z kolbą nemezis Qbb miał wysoki odrzut to przecież nie dorzeczne.

Opublikowano

U mnie najniższy ping to 27 jak pamiętam na serwerach europejskich

Jak dzisiaj mi sie trafi coś w okolicach tego to wstawie screen.

Czasem wejde na serwery z pingiem ok. 100 i gra jest płynna.

Opublikowano

U mnie najniższy ping to 27 jak pamiętam na serwerach europejskich

Jak dzisiaj mi sie trafi coś w okolicach tego to wstawie screen.

Czasem wejde na serwery z pingiem ok. 100 i gra jest płynna.

Zazwyczaj jak są wachania pingów do max 130 jest ok powyżej już są schody,a 200 to już tragedia :P

Opublikowano

Po pierwsze zrób test tu speedtest.net i zrób jeszcze test na jitter (gdzieś na tej str powinien być odnośnik)

8cu55hnc9l0r.png

Po refreshu tak samo.

Przeskanuj jeszcze kompa i zobacz procesy, czy nie ma czegoś za dużo.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Spróbuj jeszcze PB reinstallnąć, kiedy tego nie robię przez pół miesiąca też nagle wzrasta ping - po reinstallu maleje o_O

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jednak skusiłem się na formata gdyż coś później nie tak miałem i z javą.Także po ponad 1 roku format jednak się przydał,ale jakby nie narzekać jeszcze nie mam tej pełnej mocy także zotał pewnie modem od multimedi do wymiany bądź zgłoszenia/wytyknięcia poprawienia internetu...

@surasmen

Ładne masz niskie pingi takich to ja nigdy nie miałem poza onetem i innymi stronami xD

Ps.Jak możesz to zapodaj jakie masz dns-y :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...