Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Jungla na niskich lvl-ach.

HC Fortune

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, co sądzicie o jungli na niskich lvlach, np. na 5 czy 10. Czy to ma jakąś szansę, czy po prostu bez run będzie się padać na buffach. I czy np. brak run można zrekompensować np. kupnem tego armora za 300 zamiast maczety?

Opublikowano

Sam grałem w jungli na 8 lvl'u na smurfie i powiem ci, że dawało radę. Tylko trzeba wziąć coś tanky, i po problemie. Ja osobiście junglowałem hecarimem/udyrem/lee sinem/vi/i zdarzyło mi się kha, lecz też dawał radę. Czyli, że tak. Dasz radę. Możesz kupić maczetę, szybciej zabijesz potworki. Nie potrzebny ci ten armor za 300 na początek.

Opublikowano

Na malym lev w jungli dobrze sprawdza sie warwick. Ale ogolnie to lepiej pojsc na jakas linie niz jak masz junglowac. Na lini masz kile + farme :) Ktos kto jest poczatkujacym moze nie dac rady 1 vs 2 na topie

u1lc.png
Opublikowano

ja jak gram na swojej serii od zera do chalangera z kumplem to ja ide do jungli a on na solo

ja silver tylko że smurf bez runek, on gold 2 ale na smurfie ma tylko 2 postacie - jayce i yorica

daje rade

zawsze do jungli idę lee, ew. olaf

są to junglerzy mający szybką junglę + duży heal w niej

ponadto polecam rengara - heal robi swoje

1371985602-U137250.jpg by ScoTubeDev

2x ExModerator NosTale I 2x Gold Member

Opublikowano

Warto brać junglera, nawet na niskich lvlach. Cloth'a nie opłaca się kupić, lepiej pozostać dalej przy maczecie, a brak run można zastąpić nieco mocniejszą pomocą ze strony drużyny przy pierwszym buffie jak i grą junglerami mającymi szybką junglę i lifesteal. Ma to sporą szansę i nie powinieneś padać na buffach.

Opublikowano

Warto się jeszcze zastanowić nad kupieniem Cho'Gatha do jungli. 3 AoE, 1000+ true dmg w moby, stacki z dodatkowym hp, regeneracja hp i many po zabiciu stworka, coś pięknego. Do tego na małych lvl rzadko ostatnio zdarzają się smurfy i będą zaskoczeni gdy taki cho nagle wyjdzie z krzaków xD

Opublikowano

Jungla jest lajtowa. Ostatnio junglowałem nocturnem na bodajże 9 lvl'u. Dobry pull ze strony innej linii i lajtowo. Armorka nie warto brać lepiej z maczetą. A co do run to dla takiego junglera jak nocturn były zbędcne raz dwa się odbije wystarczy tyle co w spece dodasz jakiegoś tam armora.

33cef902bffe5ed73065fe869de6540a.gif?136

Opublikowano

Warto się jeszcze zastanowić nad kupieniem Cho'Gatha do jungli. 3 AoE, 1000+ true dmg w moby, stacki z dodatkowym hp, regeneracja hp i many po zabiciu stworka, coś pięknego. Do tego na małych lvl rzadko ostatnio zdarzają się smurfy i będą zaskoczeni gdy taki cho nagle wyjdzie z krzaków xD

No no zaskoczenie wielkie gdy taki cho gath ma smite... Smurfow malo? P0zdro co gre widze nicki typu Smurfix RoSmurf itp... (Sam teraz gram na smurfie) Graj J4 on ma armora z E :D

Opublikowano

nie opyla sie bo to 2v1 na topie dla enemy, do tego sam nie zrobisz buffów (no może na jakimś super hiper tanku to da rade)

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

nie opyla sie bo to 2v1 na topie dla enemy, do tego sam nie zrobisz buffów (no może na jakimś super hiper tanku to da rade)

Zauważ jednak, że 2v1 top to (ehh.. strategicznie myśląc) przewaga dla tego, który jest solo, ponieważ może zgarnąć całkowitą farmę, podczas gdy wróg musi dzielić się nią; wystarczy tylko grać defensywnie i skupić się na farmieniu, a może jeszcze wlecieć gank bo na ogół double topery lubią przypushować, a pushujący najczęściej jest ofiarą ganku.

Buffy da się zrobić samemu bez problemów, jest nowa jungla i nie robimy teraz wilczków pierwszych - wystarczy niezbyt wymagająca pomoc z blue buffem na początku (red jeśli zaczynamy od red'a).

Opublikowano

Na takim levelu, jungla jest bezużyteczna. Nasz sojusznik na topie zazwyczaj jest średnioogarnięty (ze względu na level) i ostro przegra linię vs 2.

My też nie robimy dużo, ponieważ jungle zabijamy powoli, a nasze ganki też nie są najlepsze.

Wg. mnie na takim poziomie nie ma sensu grać na jungli.

fb.com/myrodj

Opublikowano

Jak się ogarnia to da radę.
Jedyny problem jest w tym, że top będzie grał 1v2, bo wątpie, że na takim lvlu w enemy teamie będzie jungler.

Junglę bez runek zrobisz spokojnie, także o to się nie musisz martwić.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Dasz radę ogarnąc ale newbie może nie ogarnąc gry 1 vs 2 i przez to lose top.

Pamiętam jak mnie chcieli reportowac jak na 10 lvl chciałem zobaczyc jak się gra na jungli

928011413476457403957.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...