Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] 3150 PZ, wybór z pośród wielu.

DJ D-VorT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów. Potrzebuję pomocy w wyborze championa za kwotę podaną w temacie. Ważne byle nie był to support. Zastanawiałem się nad Anivią, ma ładne combo, w early niszczy co o niej myślicie? Może coś innego? Mam : Katarinę,Akali, a jeżeli chodzi o gragasa to odpada (nie lubię ścierwa). Lajki będą z dobrym uzasadnieniem. GG

csyt2-signa.png

Opublikowano

Wybrałem Anivie i był to zajebisty wybór? Why? Spójrzcie, to moja 1 gra i takie coś zmajstrowałem.

2ikr.jpg

Nie mam pojęcia czemu ludzie nią nie grają, ale ich strata :D

csyt2-signa.png

Opublikowano

Powiem ci tak odnosnie Anivii... mam ją od bodajże 1-1,5 roku i gram nią bardzo rzadko i rzadko ludzie ją wybierają dlatego, iż ktoś grał kiedyś na nią to wie jak się uchraniać przed jej murkiem, ultem i Q które leci jakby nie mogło...

Murkiem trudno trafić nie jest, ale jeśli ktoś myśli to na pewno łatwo złapać się nie da

Ult powiem że dobry jednak na dłuższą metę w late dmg jest niski (chyba że się coś zmieniło? :D) jeśli anivia nie zgarneła w early paru killi i faremki(można łatwiutko farmić ultem)

Q z E potrafi zrobić pogrom w early game jeśli ma się runki + dobre masteries + itemek na ap to robi się istny pogrom w early ;)

W dobre na escape

a więc plusy i minusy

Anivia:

+ Idealny farmer (ult obszarowy)

+ Można spokojnie grać agresywnie w early (zamiana w jajko po śmierci)

+ Ponad przeciętne CC (Murek+Stun(warunkowe)+Ult (spowolnienie)

+ Może zadawać wysokie dmg (Warunek: wyuczenie się combosa czyli po q odrazu e(jeśli trafimy q) i jeśli nic sie nie zmienilo to mozna dac R a potem e i jesli byla ta osoba w zasiegu ulta to combo tez zadziala)

+ Łatwy Escape (Murek+Stun(warunkowe)+Ult (spowolnienie)

- Aby w pełni wykorzystać potencjał tej postaci trzeba trzymać się na blisko przeciwników (mały zasięg ulta) co naraża ją na atak

- Gra tą postacią wymaga opanowania i treningu (głownie chodzi mi o skill na Q - skill shot i w odpowiednim czasie po TRAFIENIU przeciwnika "detonacja" nałożonych "bonów" E)

Styl Gry:

Gra Anivią jest podobna do gry innych magów z wyjątkami (patrz minusy). Ogólnie postać według mnie pasuje także na supporta ze względu na jej skille "pomocne" (czyt. Q Stun (dobre naprzykład do użycia potem R Dravena na przeciwnika któremu po stunie zostało mało hp) Murek dobry do escape'a i spowolnienie wynikające z ulta.

Ogólnie Anivia po ogarnięciu może wyciągnąć ogromny dmg lecz trzeba się do tej postaci przyzwyczaić i opanować ją (TRENING SKILL SHOTA !)

Pozdrawiam

PremoLisanna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...