Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Postać na topa (Rankedy)

Adri@n9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, a więc jak w temacie.. Jaką postać polecicie na topa do rankedów ? Obecnie gram aatroxem i idzie mi nim w miarę dobrze (nieraz i 3 naraz zabijałem).

Opublikowano

Wez dariusa.

W late nie do zabicia

Pasywka+ult i z wroga nic nie zostaje

Dobra farma

Slow

Przyciagniecie wroga

Jak jestes niezle nafeedowany to mozesz wygrac nawet 1vs3 ja tak mialem dzisiaj z ulta wszystkich

Opublikowano

Wez dariusa.

W late nie do zabicia

Pasywka+ult i z wroga nic nie zostaje

Dobra farma

Slow

Przyciagniecie wroga

Jak jestes niezle nafeedowany to mozesz wygrac nawet 1vs3 ja tak mialem dzisiaj z ulta wszystkich

Darius często banowany więc polecam wukonga

:

"doskok" do wroga

duży dmg

wybicie na ulcie

dobry escape

Escapem można też farmić

Opublikowano

Nie da rady grać tylko jedną postacią na top zwłaszcza na rankedach inaczej będziesz często kontrowany a Ty sam rzadko kogo będziesz kontrował.

Jeśli już chcesz koniecznie tylko 1 postać to polecam Yoricka. Z tego co wiem tylko jedna postać w miarę spokojnie da mu radę (Cho).

Heal z duszka sprawia, że długo się utrzymasz na linii do tego slow w razie gdyby ktoś Cię gonił oraz możliwość farmienia z pewnej odległości. Niestety gra nim jest strasznie nudna... wszystko co musisz robić to naciskać q,w,e (nawet celowania to zbytnio nie wymaga bo duszki same znajdą cel) W late przydaje się też jego "R", dodatkowy adc zawsze mile widziany :)

Jeśli masz trochę więcej ip to możesz pokusić się też o zakup Nasusa (z dobrze wyfarmionym "q" potrafi wygrać grę), Garena (nie widziałem by ktoś go banował. Jest chyba najpopularniejszym championem na top. Dobry w late) bądź Riven.

Osobiście odradzam Jayce (top powinien być tanky a Jayce taki nie jest a przynajmniej nie tak jak taki Garen czy Yorick)

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

To ja moze wymienie jakimi postaciami wrdlog mnie siedziec na tobie. Najlatwiejszy jest chyba yorick bo spamujesz skilami we wroga i nawrt nie musisz podchodzic, oraz ma heal. Latwa postacia jest potem Garen, ma dobra pasywke ktora szybko go hela, nie posiada many, jest dobrym tankiem z duzymi hitami jak potrafi sie zrobic odpowiedzi build w zaleznosci od ich teamu. Czesto na rankedach zdaza mi sie nim miec nawet 15/0 Oczywiscie nie kazda runda, ale czasami sie zdaza ze nikt nie wybieze na niego kontry i wtedy jest nie do zabicia. Dobry jest darius ale ciagle banowany jest wiec odradzam. Mozna wziac Teemo, jest bardzo mocny, dobra kontra jest na dariusa i garena. Garena mozesz wybierac na postacie takie jak Fiora ktore maja dmg ad i musza do ciebie podejsc, takie postacie garenem latwo zabic.

Opublikowano

Dariusa nie, bo bardzo czesto banowany.

Garen? Przy nafeedowaniu i ,,e'' może coś zdzialać.

Aatrox? Ostatnio coraz mniej banów, zobacz go.

Ja bym polecił nidalke :-)

image.png 

Opublikowano

Polecam Ci parę champów. Darius świetny toper kiedyś strasznie go banowali ale jak teraz ma nerfa na ulta już żadko jest banowany. Od 3 lvl'a robi kosmiczny gnój że tak powiem. Zed jest również świetnym toperem mało nim grałem ale efekty były. Od ostatnich czasów uwielbiam grać na top'ie VI zwłaszcza rankedy. Postać nie do rozwalenia. Na solo śmiało ciśnie duo aby wbić 3-6 lvl. Farma i kieruje grą jak i wszystkimi liniami.

33cef902bffe5ed73065fe869de6540a.gif?136

Opublikowano

:

"doskok" do wroga

duży dmg

wybicie na ulcie

dobry escape

Escapem można też farmić

Nie często banowany tylko zawsze :D przynajmniej u mnie w team na rankedach i na draftach ;D

I zgodzę się z wukongiem (narazie zbieram na Quinn) planuje go sam zakupić bo bardzo podobają mi się jego skille :D

A Darius to totalny shiit nie wiem za co go ludzie tak chwalą... łatwo go zabić (zaraz mnie zhejtują ;D), według mnie można go kontrować prawie każdą postacią która dobrze się ogarnia ;)

Pozdrawiam

PremoLisanna

Gość koxxxik12
Opublikowano

Jeśli kupiłeś dariusa to go sprzedaj. Nawet teemo robi z nim co chce. Na topa Jayce

+7skilli

+op harras q+e(puszczasz q dopiero brama)

+regen many na młocie

+bardzo mobilny

+burst

+nie ma na niego dobrej kontry

+kontruje dużo postaci na topie i midzie

-manożerny ale jeśli dobrze go zbudujemy to nie aż tak bardzo

To tyle

Opublikowano

Nie często banowany tylko zawsze :D przynajmniej u mnie w team na rankedach i na draftach ;D

I zgodzę się z wukongiem (narazie zbieram na Quinn) planuje go sam zakupić bo bardzo podobają mi się jego skille :D

A Darius to totalny shiit nie wiem za co go ludzie tak chwalą... łatwo go zabić (zaraz mnie zhejtują ;D), według mnie można go kontrować prawie każdą postacią która dobrze się ogarnia ;)

Pozdrawiam

PremoLisanna

zawsze banowany? chyba w twoim wooden V

A do tematu hmm renektonem wygrasz każdą linie,irelia,kennen,

A odnośnie dariusa to sredni na lini, brak escape gang=ded, prócz ulta brak dmg

Opublikowano

zawsze banowany? chyba w twoim wooden V

A do tematu hmm renektonem wygrasz każdą linie,irelia,kennen,

A odnośnie dariusa to sredni na lini, brak escape gang=ded, prócz ulta brak dmg

Cieslak wooden V interesujące... i jest zawsze banowany i nie odzywaj się jeśli nawet nie wiesz...

Gram w lola ponad 2 lata i co widzę Dariusa na draftach to jest banowany... nie wierzysz? mogę Ci nagrać parę filmików z banowania na drafcie i zobaczysz...

Opublikowano

:

"doskok" do wroga

duży dmg

wybicie na ulcie

dobry escape

Escapem można też farmić

czesto banowany chyba na bronzie -.-

kup dariusa/renektona w late nie do zabicia

2 twarde postacie z dobrymi cc

Opublikowano

Jeśli chciałbyś taką bardziej uniwersalną postać to mogłabym Ci polecić Elise :)

Ulti od 1 lv

Harras z Q + doskok w formie pająka

AoE wybuchający pajączek z W + attack speed

Stun z E + dash do przeciwnika (easy escape)

+ Oczywiście pajączki, które Ci pomagają.

Idealna na topa/junglę/mida/supporta

Edit. Literówka

4gn9yu.jpg

tumblr |

Opublikowano

Polecam Ci Irelię. Bardzo mocna na linii. True dmg z W (chyba) + stun. Doskok też ma, więc czego tutaj jeszcze brakuje?

Oprócz tego polecam Jayce niezły hara z E+Q , albo Riven świetny escape mechanizm. :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...